Телемарафон треба закрити, а кошти пустити на оборонку - експерт

Національний телемарафон Єдині новини повинен припинити існування, щоб не витрачати на нього мільярди гривень.

Телемарафон треба закрити
Телемарафон треба закрити

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Марафон було ініційовано з Офісу Президента для протидії російській пропаганді. Однак відбулася повна монополізація та цензура інформаційного простору України. Питання, наскільки це глибоко повинно відбуватися. Завжди, коли є монополія є загроза, що помилки влади та корупція у владі буде приховуватися. Крім того, телемарафон не дає належним чином працювати журналістам, які належать до інших ЗМІ. Мають працювати всі ЗМІ, однак із запобіжниками, щоб певні медіа не запускали ІПСО та російські наративи в інформаційний простір України. Не знаю, наскільки правдоподібно, що марафон закриють, однак з цензурою треба щось робити. Адже чим далі, тим більше телемарафон викликає недовіру в українців. Тому владі треба робити висновки», — каже А. Павловський.

На його думку, прийшов час закрити телемарафон, щоб марно не витрачати на нього кошти.

" Адже це марне витрачання грошей з держбюджету. На це йдуть мільярди гривень. Тому краще ці кошти віддати на оборонку", — резюмує А. Павловський.

Нагадаємо, що голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив — до кінця 2024 року національний телемарафон «Єдині новини» має змінити формат. Якщо до нього не буде хоча б частково повернуто довіру, можуть початися проблеми.