Влада перетворила Україну на цирк — експерт

Підхід до бронювання, а також все інше, що зараз відбувається в країні, свідчить, що влада перетворила Україну на цирк.

Пересувний цирк України вважається  критично важливого підприємства.
Пересувний цирк України вважається  критично важливого підприємства.

Про це в коментарі заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

" Зараз, під час війни, в першу чергу потрібні технічні фахівці. Зокрема, кваліфіковані інженери, робітники, які можуть працювати на посилення оборони країни на оборонних підприємствах. Адже саме оборонний сектор зміцнює оборонний сектор. У нас чомусь пріоритет надається працівникам шоубізнесу. Бронь отримують артисти цирку, різні шоумени, 95 квартал, працівники телемарафону і так далі. Це свідчить, що у тих, хто приймає рішення про надання броні від мобілізації, збиті пріоритети. Виявляється, що критично важлива галузь — це пересувний цирк і тому необхідне його збереження під час війни. При цьому водії фур міжнародних маршрутів жодної броні не отримують, хоча перевозять необхідні вантажі. Так саме немає броні по іншим важливим спеціальностям, які надважливі для економіки та промисловості", — каже А. Павловський.

На його думку, треба переглянути підхід до бронювання та обрати спеціальності, які необхідні армії та реальному сектору економіки.

«Потім мають бути різні шоу, телемарафони і так далі. Адже таким чином влада перетворює країну на пересувний цирк, а серйозні речі на шоу. Як результат ми маємо такі наслідки з війною та економічною кризою, а також з багатьма іншими проблемами. Все це наслідки неправильних виборів. Кожного разу, ми з усіх варіантів, обираємо чомусь найгірші. За наслідки цих помилок розплачується народ. До речі, згідно з опитуваннями, українці хочуть обрати до влади нові обличчя. Саме тому до влади приходять некваліфіковані та менш освічені люди. Ми обираємо не кращих з найкращих, а гірших з найгірших», — резюмує А. Павловський.

Нагадаємо, заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін обурився статусом «Пересувного цирку України» як критично важливого підприємства.

Також голова комітету Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що працівники ЗМІ та культури повинні мати бронювання або ж відстрочку від мобілізації, оскільки ці сфери грають важливу роль у суспільному житті.