Політолог прокоментував розміщення ядерної зброї на території Польщі

Якщо буде відповідне політичне рішення від США, то питання місяців.

Політолог прокоментував розміщення на території Польщі ядерної зброї
Політолог прокоментував розміщення на території Польщі ядерної зброї

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Польща піде на такий крок. Адже США готові поділитися ядерною зброєю по програмі, яка дозволяє розмістити американську ядерну зброю в країнах партнерах по Альянсу. Це сьогодні один з елементів стримування російської агресії та можливості конфлікту через Білорусь. Зараз Польща з Литвою проводять навчання в Сувальському коридорі. Адже рф розмістила тактичну ядерну зброю в Білорусі, тепер це зробить Польща. Це протидія крокам путіна. Тому не бачу жодних сумнівів, що подібні кроки стануться. Однак все це залежить від США. Має бути підтвердження, що вони готові. Якщо буде відповідне політичне рішення від США, то питання місяців. Адже це питання тактичної ядерної зброї. Тому немає необхідності у складних інфраструктурних об'єктів «, — каже І. Чаленко.

Він підкреслив, що розміщення ядерної зброї на території Польщі — питання дзеркальності дій рф.

«російська федерація продовжить гібридно атакувати з включенням РЕБ, що заважає нормальному функціонуванні авіації через збивання GPS Балтійського регіону та Польщі. Адже Сувальський коридор найбільш зрозуміла ціль виходячи з його розміру та пояснень рф, що треба створити відповідний коридор у Калінінградській області. Тобто рф буде казати, що НАТО поводить себе агресивно, а кремель буде робити все, щоб захистити росіян», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо, що Польща готова до розміщення на її території ядерної зброї для зміцнення безпеки східного флангу НАТО. Про це президент Польщі Анджей Дуда розповів в інтерв’ю виданню Fakt.