Чи введе Захід війська в Україну?

У Європі немає єдності, щодо політики Франції у питанні введенні військ в Україну.

Валерій Клочок
Валерій Клочок

Про це під час ефіру заявив керівник Центру громадської аналітики Вежа Валерій Клочок.

«На даному етапі не бачу такого сценарію розвитку подій. Хоча розмов по цій темі багато. Адже президент Франції Макрон запустив дуже цікаву дискусію. Він давно виношує ідею створення єдиної європейської армії. Тим паче ми бачимо, що США зменшують допомогу Європі та Україні. Хоча в Європі певні країни не хочуть підтримати ідею створення єдиної європейської армії. Хоча рано чи пізно Європі доведеться створити союз, який буде відрізнятися від НАТО. Однак на базі Альянсу з тією ж логістикою та стандартами. Одна цей союз не буде обтяжений статтею 5», — каже В. Клочок.

На його думку, країни східної Європи готові будуть відправити свої війська, якщо доведеться йти воювати в Україну. Однак це не в рамках НАТО.

«Тому Угорщина і бідкається. Адже Орбан не є прихильником протистояння з росією. Йому цікаво, щоб росія окупувала території України, а йому подарували Закарпаття. Це не ілюзія, а реальність прем’єр-міністра Угорщини», — каже експерт.

Він підкреслив, що у Європі немає єдності, щодо політики Франції у питанні введенні військ в Україну. Однак для лідера рф володимира путіна створення такого військово-політичного союзу є реальною загрозою.

«Однак це не буде відбуватися без Китаю. Адже Макрон виступає лобістом китайських інтересів в Європі. Однак заява Орбана наразі немає жодного відношення про відправку західних військ в Україну. Якщо в Україну відправлять західних військових, то це не буде в рамках НАТО»,-резюмує В. Клочок.

Нагадаємо, що прем’єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід перебуває за крок від введення військ в Україну, але Будапешт не хоче війни