Німецький офіцер шпигував на користь рф

Німецький офіцер, якого звинувачують у шпигунстві на користь росії, пояснив свої дії страхом ядерної війни.

Німецький офіцер шпигував на користь рф
Німецький офіцер шпигував на користь рф

Про це повідомляє Spiegel.

На суді у Дюссельдорфі 54-річний капітан Бундесверу визнав, що передавав росіянам інформацію військового характеру.

Чоловік заявив, що пішов на такий крок нібито через страх того, що війна в Україні призведе до ядерної ескалації.

У німецьких ЗМІ не називають ім’я військового, але зазначають, що капітан відповідав за системи радіоелектронної боротьби.

Представник федеральної прокуратури під час зачитування обвинувального висновку заявив, що метою офіцера було «надати російським збройним силам перевагу на тлі поточної політичної ситуації».

Обвинувачений стверджує, що сподівався завдяки контактам з російською стороною заздалегідь дізнатися, «коли вибухне», щоб вчасно доставити свою сім’ю в безпечне місце в разі ядерної атаки.

Офіцер каже, що тепер шкодує про свій вчинок і розуміє, що це була помилка, а на той час був у дуже поганому психологічному стані.

Він сказав, що намір зв’язатися з російським консульством з’явилася у нього нібито після перегляду відео, «можливо, у TikTok», де він спостерігав за проросійським та близьким до ультраправої політичної партії «Альтернатива для Німеччини» впливовим користувачем TikTok.

Проте обвинувачений не зміг впевнено сказати, який це був контент.

Нещодавно у Німеччині затримали ймовірних російських агентів, що планували серію диверсій на військових об’єктах в інтересах російських спецслужб.

Однією із цілей диверсантів були транспортні шляхи, які використовуються для перевезення військових вантажів. Метою запланованих атак був підрив німецької підтримки України.