Кілька областей рф опинилися під атакою дронів, є пошкодження: подробиці

Уночі в четвер, 2 травня, кілька областей рф опинилися під атакою безпілотників. Декілька БпЛА вдалося збити, однак є й влучення.

Кілька областей рф опинилися під атакою дронів, є пошкодження
Кілька областей рф опинилися під атакою дронів, є пошкодження

Про удари дронами повідомили губернатори Орловської, Курської, Ростовської та Смоленської областей.

О 00:20 губернатор Андрій Кличков повідомив, що на території Глазуновського та Свердловського районів унаслідок знешкодження БпЛА є пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури. Це призвело до часткового порушення електропостачання в низці домоволодінь.

Курську область безпілотники почали атакувати ще ввечері 1 травня. О 21:55 губернатор Роман Старовойт попередив про загрозу БпЛА, а о 22:32 повідомив про знищення українського безпілотника літакового типу над Обоянським районом. О 23:47 стало відомо, що в селищі Понирі внаслідок обстрілу пошкоджено лінії електропередачі, через що в населеному пункті немає світла. Про відбій загрози атаки БпЛА Старовойт повідомив тільки о 05:29 2 травня.

О 02:50 губернатор Василь Голубєв повідомив, що близько 02:00 в районі Новошахтинська та Каменська-Шахтинська знищили два БпЛА. За його попередніми даними, постраждалих та пошкоджень об'єктів немає.

Офіційних коментарів щодо обстрілу від місцевої влади Краснодарського краю не було. Однак у соцмережах повідомляють, що близько 03:00 пролунали три вибухи в селищі Афіпське.

Місцеві мешканці кажуть, що чули, як дзижчать дрони, а потім бачили яскраві спалахи та дим. На відстані близько трьох кілометрів від селища Афіпське розташоване селище Нефтекачка, де знаходиться Афіпський НПЗ.

Інформацію про атаку на цей об'єкт підтвердив речник УДА «Південь» Сергій Братчук.

«Невідомі комарі атакували Афіпський НПЗ, що у Краснодарському краї», — йдеться в повідомленні в його Telegram-каналі.