Чи вдарить рф ядерною зброєю та куди, відповів експерт

Президент рф в. путін вдається до ядерного шантажу і він виявляється дієвим, бо західні еліти не готові давати йому відсіч. Захід має усвідомити, що потрібні не економічні санкції вводити, а завдати удар у відповідь.

в. путін
в. путін

Про це під час ефіру заявив політолог, історик Олесь Доній.

«росія все може застосувати. В нас не повинно бути ілюзій, бо дуже багато експертів, журналістів та громадян видають бажане за дійсне, кажучи, що рф не вдарить ядерною зброєю. Вона може вдарити куди завгодно, бо це фашистський режим. Хто 15 років тому думав, що рф застосує заборонені види озброєння та піде бомбардувати Київ. Було дуже мало людей, які це розуміли. рф нічого не стримало і вона знищувати різні міста України. Тобто, якщо росія має зброю, то вона готова її використати», — каже О. Доній.

За його словами, на думку верховного головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі Веслі Кларка, ядерний шантаж рф вдався.

«Тобто путін вдається до ядерного шантажу і він виявляється дієвим. Для того, щоб так не було, Захід має усвідомити, що потрібно не економічні санкції вводити, а завдати удар у відповідь. Незалежно, куди цей ядерний удар буде спрямовано по Парижу чи по Україні. Поки західні еліти вагаються, нахабність агресора збільшується. В цьому є небезпека. Тому путін діє рівно на стільки, наскільки західні еліти не готові давати йому повномасштабну відсіч», — зазначає політолог.

Нагадаємо, що міністерство оборони росії заявило, що за дорученням правителя країни-агресора володимира путіна «найближчим часом» проведе навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї.

Також в понеділок, 6 травня, в МЗС росії було викликано посла Великобританії Найджела Кейсі. Йому висловили «рішучий протест» у зв’язку із заявою міністра закордонних справ Великобританії Девіда Кемерона про право України завдавати ударів британською зброєю по території рф.