Чи дійсно рф вдарить по Британії та до чого це призведе, відповів експерт

росія не піде на ядерний конфлікт з Британією, тому всі її заяви про удари по Лондону є залякуванням.

У Кремлі погрожують ударами по Британії
У Кремлі погрожують ударами по Британії

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Сили оборони України у постійній комунікації з Британією. Публічні заяви рф, стосовно того, чи може Україна бити британською зброєю по російській території, не мають значення, щодо передачі того чи іншого озброєння. Тому заяви з боку Кемерона та з боку рф обстрілу британських об’єктів, виключно елементи пропаганди та збільшення градусу й зростання ескалації. Тобто реальні умови передачі озброєння завжди чітко зафіксовані. Просто москва має розуміти, що передана зброя збільшує спроможність наших сил оборони і ми можемо її залучати у театрі різних воєнних дій. В тому числі і на території рф. Як це відбувалося із заходами РДК та легіону Свобода росії на територію рф. Тому росія сама принесла війну на власну територію. А заяви Кемерона не впливають на агресивну політику чинної кремлівської влади», — каже І. Чаленко.

На питання чи зможе рф вдарити по Лондону або це елемент залякування, експерт відповів наступне.

" Тут питання, а чим рф може вдарити? Крім того, якщо Україні надають ППО зі скрипом, це не означає, що ППО немає у західних країн. Однак рф може залякувати ракетами Сармат. Нагадаю, що на федеральних каналах вони вже заявляли про затоплення Британських островів. Зараз може піти нова хвиля подібних «заяв" — лякалок, але не більше. Не варто, що Британія є ядерною державою, тому росія не буде себе наражати на безпосередній конфлікт. Хоча рф може напасти на країни НАТО, тому що вона не вірить у життєздатність 5 статті Вашингтонського договору. Тож рф може напасти на країни Балтії або Фінляндії, але не на об’єкти британців. Адже ще раз наголошую Британія це ядерна держава. І неї на озброєнні 225 ядерних боєголовок. Одна справа зробити провокацію з ракетою на території Польщі, і зовсім інша — розпочати ядерний конфлікт», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ росії вкотре «бомбить». Там залились гнівом і взялись погрожувати ударами по Великій Британії.
Усе через заяву голови британського МЗС Девіда Кемерона, який відзначив, що Україна може завдавати ударів по території країни-агресора британською зброєю.