У Міноборони дали роз’яснення щодо виплати військовим додаткових 70 тисяч гривень

Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова пояснила нюанси виплати додаткових 70 тисяч гривень військовослужбовцям, які виконують бойові завдання на передовій.

У Міноборони дали роз’яснення щодо виплати військовим додаткових 70 тисяч гривень
У Міноборони дали роз’яснення щодо виплати військовим додаткових 70 тисяч гривень

Про це вона розповіла в інтерв’ю «Укрінформу».

Чиновниця наголосила, що це не заміна 100 тисяч «бойових», а додаткова виплата.

Однак її виплачуватимуть лише тоді, коли військовослужбовець проведе на передовій сумарно 30 днів.

«Кабінет Міністрів затвердив додаткову фінансову винагороду військовим у розмірі 70 тисяч гривень. Це не заміна 100 тисяч „бойових“, а додаткова виплата для тих, хто перебуває на передовій», — наголосила Наталія Калмикова.

За її словами, ці кошти отримують військовослужбовці ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, ГУР, Держприкордонслужби, Служби спецзв’язку, Державної спеціальної служби транспорту, а також поліцейські.

«Ця виплата передбачена саме для тих, хто безпосередньо перебуває на лінії зіткнення з ворогом. Отримувати її зможуть ті, хто виконує бойові чи спеціальні завдання в першому ешелоні оборони або наступу на відстані до ротного опорного пункту включно», — зазначила заступниця міністра.

Окрім того, на додаткові виплати можуть розраховувати ті, хто виконує бойові завдання між позиціями Сил оборони України та агресора, на окупованих Росією територіях, а також на території ворога.

Водночас заступниця міністра оборони додала, що з виплатою цих коштів є нюанс.

«„Бойові“ виплачуються щомісяця, а сума виплати залежить від кількості днів, під час яких виконувалися завдання, тож щодо виплати 70 тисяч формулювання в постанові Кабміну інше: „за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань“. Тобто до конкретного місяця ця виплата не прив’язана, а виплачувати її мають тоді, коли буде сумарно 30 днів виконання завдань», — пояснила Калмикова.