Мобілізація засуджених: в ОП вже знають, яких людей вони проведуть через закон 11079−1 — експерт

Певних чиновників з Офісу президента (ОП) виведуть на вільне та спокійне життя, прикрившись законом про добровільну мобілізацію засуджених.

експерт про Мобілізацію засуджених
експерт про Мобілізацію засуджених

Про це в коментарі i-ua.tv заявив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Чекати від президента, що він дбає про питання справедливості в обороні, зокрема, щодо залучення добровольців, яких було ув'язнено за корупційні злочини не варто. Адже, якщо в законі № 11079−1 була пропущена категорія працівників Офісу президента, то є конкретна група людей, яка у цьому зацікавлена. Тобто хтось вирішив залишити шпаринку для відповідної групи людей, певних чиновників. Тобто це конкретний інтерес групи людей в Офісі Президента. Зокрема для керівника Офісу президента і його замів. А це така собі псевдомобілізація ТОПкорупціонерів. В ОП керуються меркантильними інтересами. Жодних національних інтересів там немає. Тобто є конкретні інтереси людей з прізвищами та взаємостосунками. В ОП вже знають, яких людей вони проведуть через закон 11079−1». А кого саме і як ми побачимо в процесі, — каже В. Жердицький.

За його словами, для цього можна подивитися справи, які були відкриті проти чиновників Офісу президента чи обслуговуючої олігархічну систему челяді за останні три роки.

«Зразу буде зрозуміло, кого виведуть на вільне та спокійне життя, прикрившись законом про добровільну мобілізацію засуджених. Адже за словами американців, наприклад, олігарх Коломойський, якого тепер ще звинувачують і у вбивстві, останні місяці сидить не під арештом під вартою, а у своєму будиночку у Буковелі. Тому справедливі закони та правила для своїх шефів, патронів чи колег, які керують або працюють на ОП, в Україні на жаль, не діють. Або ж закони злочинно виписуються не для встановлення справедливості, а для виведення з-під покарання своїх в доску злочинців «, — резюмує В. Жердицький.

Нагадаємо, що окрім осіб, що вчинили умисні вбивства, ґвалтівників і педофілів, до лав ЗСУ не зможуть вступити корупціонери, ті, хто вчинив злочини проти основ національної безпеки України, в також особи, що займали особливо відповідальне становище — зокрема, депутати та міністри.

Не дозволять служити у ЗСУ також особам, засудженим за незаконне виробництво, придбання, розповсюдження, або зберігання наркотиків.

Однак, як зазначають громадські діячі, дірку для частини татарівських опричників (прокурорів та суддів) теж не випадково виписали.