Дрони завдали удару по нафтобазі в рф: подробиці (відео)

Російська нафтобаза в Краснодарському краї була уражена та зазнала серйозних ушкоджень після атаки групи безпілотників.

Дрони завдали удару по нафтобазі в рф
Дрони завдали удару по нафтобазі в рф

Вранці, 9 травня, близько 4:00 години група із 6−7 безпілотників атакувала російську нафтобазу поблизу населеного пункту Юровка, Краснодарський край.

Внаслідок атаки декілька резервуарів з паливом були успішно уражені та зайнялись. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Місцева влада також підтвердила удар безпілотників та вибухи на нафтобазі:

«Близько 6 БПЛА було придушено, проте дещо впало на території нафтобази. В результаті почалася пожежа — пошкоджено кілька резервуарів».

Нафтобаза в Юровці — типовий об’єкт паливної інфраструктури, на базі якого розміщено 5 великих паливних резервуарів об’ємом по 5000 кубометрів кожна, а також низка значно менших. До них підведена залізнична гілка, на якій також можуть розміщуватись цистерни з паливом.

Судячи з кадрів з місця подій, уражені принаймні два великі п’ятитисячні резервуари РВС-5000. Очевидно, вони були безповоротно втрачені, а пожежа на них буде ліквідована лише за фактом вигорання палива.

Російський об’єкт розташований за 300 кілометрів по прямій від лінії бойового зіткнення на Запоріжжі. Втім, не виключено, що дрони могли запускатись маршрутом через Чорне море, внаслідок чого тривалість польоту може зрости до 800 км.

Під час атаки ударних безпілотників на місці подій очевидці зафіксували появу російського гелікоптера Ми-8.

Не виключено, що цей борт може належати до підрозділу російської армійської авіації та був залучений до перехоплення безпілотників. Цю тактику вже не раз використовували окупанти раніше.