ДАУ. ЗА МЕЖЕЮ

В статті третій Конвенції ООН про права дитини говориться: «В усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини» Відеоряд фільму Дау.

Дегенерація режисеру Хржановського, з використанням немовлят в якості дослідницького матеріалу, ярко демонструє тендітність малюків, їх вразливість, їх біль і аж ніяк не дбає про дотримання найкращих інтересів дітей. З огляду на те що малюки, які були задіяні в зйомці, виявились сиротами, вихованцями харківського Будинку дитини № 3 і їх права та свободи захищає держава Україна — повстають деякі питання:

чи адекватно чинна нормативно-правова база захищає права дітей?

чи є етичним використання дітей в зйомках, які пропагандують насилля та мають за ціль довести «крихкість людини, особливо нездорової»?!

Чи рекомендували б ви цей фільм для перегляду родині з малолітньою дитиною?

Чи дивились би із власною малолітньою дитиною?

Поговоримо відверто? Наші гості:

Аксана Анатоліївна Філіпішина, представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з дотримання прав дитини та сім’ї

Тетяна Недільска, психотерапевтка в методі Позитивної психотерапії, бодинаміст-практик