НКРЗІ продовжує приведення НПА до вимог Закону України від 18.09.2019 № 102-IX

Чергова «порція» рішень щодо скасування ліцензування

26.11.2019 НКРЗІ затвердила Зміни до деяких рішень НКРЗІ та визнала такими, що втратили чинність, деякі нормативно-правові акти. Усі зміни стосуються виключення з НПА питань ліцензування.

Що ж, дворічна епопея питання «ліцензувати — не ліцензувати» добігає кінця, залишилося рішення подати на державну реєстрацію до Міністерства юстиції і дочекатися 25 грудня, коли набере чинності Закон від 18.09.2019 № 102-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню», але не раніше дня його офіційного опублікування.

Іншим рішенням НКРЗІ схвалила проект рішення «Питання ведення реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій», яким встановлюється форма повідомлення про початок діяльності, порядок ведення реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій, орієнтовний перелік послуг, тощо. Рішення буде подано на погодження до заінтересованих державних органів.

Реєстр стане частиною інформаційно-аналітичної системи НКРЗІ, доступ до якої здійснюватиметься через офіційний веб-сайт НКРЗІ.

Як відомо, 19.11.2019 НКРЗІ прийняла за основу проект рішення «Про затвердження Порядку користування інформаційно-аналітичною системою НКРЗІ» та установила, що до 19 грудня 2019 року від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються зауваження та пропозиції до цього проекту.