Що означає побиття циганами наших військових?

У ветеранських колах схильні вважати, що відео від 14 жовтня — це провокація.

Що означає побиття циганами наших військових?

Увечері, 14 жовтня патріотична спільнота отримала порцію шоку. У день Захисника і Захисниці України, в Інтернеті з’явилося відео з жорстким побиттям АТОвців. За їх кривдників постали представники циганської національності. Що може означати поява такого сюжету? Кому вигідне насильство? А що думають з цього приводу ветерани війни з Росією?

Поки ми ретельно не вивчили цей ганебний випадок, не робимо жодних висновків. Натомість, пропонуємо вам зануритися в ретроспективу і ознайомитися з фактами.

3 жовтня у селищі Торчин Луцького району цигани побили військового. Чоловік просто чекав на маршрутку. Його кривдники знаходилися у стані алкогольного сп’яніння і почали до нього чіплятися. Військовому це не сподобалося і він попросив їх залишити його у спокої. Натомість, цигани вдалися до рукоприкладства. Інформація є достовірною. Її підтвердили у секторі комунікації поліції Волинської області. Правоохоронці оформили на ініціаторів адміністративні матеріали і взяли цих осіб під контроль. Утім, військовий, який зазнав тілесних ушкоджень, потерпілим себе не вважає і не збирається писати заяву на своїх кривдників.

Через кілька днів на Telegram-каналі «Інформаційна сторінка УНСО» Волинь з’явилося відео з циганами. Підозрювані у побитті АТОвця стали на коліна і заприсяглися, що подібного більше ніколи не буде. Один з циган почав хреститися. Підозрювані не змогли чітко пояснити, навіщо вони застосували насилля. Сказали лише, що були п’яні.

14 жовтня, у День захисників і захисниць України трапився іще один інцидент. Невідомі чоловіки циганської національності побили кількох хлопців у пікселі. Ніби то це — помста за те, що представників їх національності змусили до вибачень. Нападники вигукували на адресу військових образливі слова. Один з кривдників бив АТОвця ногами та руками і змушував його вставати на коліна. Причина такого агресивного побиття невідома.

У ветеранських колах схильні вважати, що відео від 14 жовтня — це провокація. Свою позицію учасники війни з Росією аргументують наступним чином.

  • Обличчя жодного з постраждалих не показали на відео.
  • У побитих хлопців аж занадто чиста та новенька форма.
  • Цигани, які чинили насилля надмірно охайні
  • Хіба може бути циган блондином?
  • Розбитий ніс означає регулярну та сильну кровотечу. У побитого чоловіка кров ллється лише у момент, коли того потребує сценарій.
  • Кров на шапці одного із постраждалих явно не природного кольору.

Кому знадобилася ця провокація? Тут думки розділилися на дві версії. Перша вказує на ЗЕвладу, яка боїться ветеранів. «Зелені» намагаються викликати в АТОвців почуття правильного гніву і спровокувати їх на дії проти циган. Так легше сформувати для учасників війни з Росією імідж неадекватів серед населення України.

Друга версія пов’язана з Кивою та іншими проросійськими політиками. Можливі циганські погроми допоможуть промосковським силам об’єднати навколо себе агресивно налаштовану антифа-молодь.

i-ua.tv намагатиметься провести власне розсілдуванння.

Всіх, кому щось відомо про події в Селищі Торчин, або вчорашнє побиття в Луцьку, ми просимо писати на наш Telegram-канал, який можна знайти за адресою t. me/iuatv, або на нашу сторінку в соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/IUA.TV Особливо ми були би раді поспілкуватися з потерпілими військовими.