Засідання ділових рад Україна-Литва

05 квітня 2022 року відбулося в режимі відео конференції засідання ділових рад Україна-Литва, метою діяльності яких є мінімізація руйнівних наслідків російського вторгнення і побудова планів відродження України.

Засідання ділових рад Україна-Литва

Було обговорено актуальні для воєнного часу напрямки співпраці:

  • спільне будівництво доступного швидко монтованого тимчасового та постійного житла;
  • інженерний аутсорсинг із України для литовських компаній;
  • можливості запровадження спеціальних умов для українських компаній та промислових підприємств, що постраждали від військових дій, у вільних економічних зонах Литви.

У засіданні рад взяли участь високоповажні представники дипломатичних, владних та бізнесових кіл Литви та України.

Зокрема в роботі ради взяли участь посол України в Литві — Петро Бешта, який висловив подяку за підтримку Литвою народу України, за посилення санкцій щодо агресора — рф, а також за активне лобіювання інтересів Української держави на шляху вступу до ЄС.

У свою чергу посол Литви в Україні Valdemaras Sarapinas на взаєм подякував українців за їх мужність, невпинну боротьбу і запевнив у беззаперечній підтримці України.

У ході роботи рад, представники різних галузей — ІТ сектору (Роман Перун, Vilma Misiukoniene), будівельної сфери (Dalius, Assosiation of Towns of Ukraine), а також галузі сільського господарства засудили жорстокість, бездумність кремлівських убивць, і висловили впевненість у тому, що українці переможуть і відновляться, попри безпрецедентні темпи падіння ВВП.

Литовські та українські представники наголосили на важливості побудови планів на майбутнє, подальшій побудові торгових відносин і сприянні відновленню економіки України, яка в свою чергу має велику кількість інвестицій з Литви.

Учасники обговорили конкретні напрямки співпраці, які будуть важливими у повоєнному відновленні нашої країни.

У результаті роботи рад було підписано відповідну Декларацію про співпрацю, яка стане основою для подальшої координації діяльності між промисловими групами України і Литви.

Ділова рада домовилася про створення робочої групи у сфері будівництва житла, також спільні проєкти в інженерній галузі.

Декларація

Висловлюємо щиро подяку і віримо в перемогу України.

Слава Україні і Литві!