«ДВА НАРОДИ-ОДНЕ СЕРЦЕ»

16 червня о 18:00 відбудеться унікальний концерт україно-турецької музики на Головній сцені Національної оперети України.

«ДВА НАРОДИ-ОДНЕ СЕРЦЕ»

«Два народи — одне серце» — це поєднання культурного коду традицій двох країн крізь призму історії та сьогодення.

У концерті беруть участь Стамбульський ансамбль історичної музики та творчий колектив Національної оперети України.

Богдан Струтинський, генеральний директор-художній керівник театру:

«Саме завдяки Туреччині та дружньому турецькому народу Україна отримала всебічну підтримку від початку повномасштабного вторгнення і що дуже важливо — ця допомога триває й досі. Сьогодні продовжується знайомство та культурний обмін між нашими державами і ми маємо змогу відкривати для себе величну турецьку культуру».

Ділявер Осман, диригент, з. д. м. України:

«Цей концерт на 2 відділення. Для нас він унікальний тим, що симфонічний оркестр Національної оперети України гратиме твори відомого турецького композитора Ulvi Cemal Erkin «Kocekce», а також музику, яку написав Sultan Abdülaziz, зокрема вальс «Invitation à la valse».

Звичайно, в програмі лунатимуть українські композиції та кримськотатарські твори. Тут будуть і пісні про любов, і відомий танець — бахчисарайська хайтарма та український гопак, музика із серіалу «Величне століття. Роксолана», твір В. А. Моцарта «Рондо в турецькому стилі» та багато інших музичних композицій".

Проєкт здійснюється за підтримки Посольства Турецької Республіки в Україні.