Незабутні мелодії Різдва

Завершальними акордами року, що добіг кінця, у Національній опереті України стала серія традиційних святкових концертів «Різдвяні зустрічі». І вже вдруге ці заходи відбувалися на тлі ворожого вторгнення й боротьби нашої країни за незалежність. Також це був ще один привід, аби зібратися разом та продемонструвати, що ніхто не відбере у нас святкову магію та бажання жити у вільній державі!

Незабутні мелодії Різдва

Під час концерту були представлені найкращі різдвяні мелодії України та інших країн. Проведенню цих концертів передувала копітка робота всього колективу театру на чолі з режисером-постановником, очільником Національної оперети, народним артистом України Богданом Струтинським. Також у його підготовці взяли участь диригент-постановник Віталій Фізер, балетмейстер-постановник Вадим Прокопенко, хормейстер-постановник Максим Ковальчук, диригенти Сергій Дідок та Ярослав Близнюк, балетмейстер Олег Чиш.

Урочисту атмосферу свята створив вже перший номер програми «Увертюра Різдвяної пісні» А. Сільвестрі. Про те, що новий рік наближається нагадала композиція «Дзвін дзвіночків». Ліричні мотиви відчувалися у пісні «Свята ніч», яку разом з оркестром та хором подарувала солістка-вокалістка театру Мар’яна Боднар. Подорож в американське Різдво глядачі здійснили разом з Дмитром Шарабуріним та мелодією «Хай сніжить». Мелодія «Одного разу в грудні» з мюзиклу С. Флаерті «Анастасія» прозвучала у виконанні чарівної Яни Татарової-Цуцкірідзе. Далі був неповторний дует у складі заслуженої артистки України Ольги Федоренко та Олександра Чувпила — «Молитва». Продовжила концерт пристрасна мелодія «Кохай мене сьогодні вночі» у виконанні Олексія Кириллова. Справжню танцювальну феєрію «Співай, співай, співай і відчувай ритм» створили артисти балету театру. «Відчуваю себе добре» заспівав Валерій Мірошниченко, напевне це та пісня, яка підкорює жіночі серця. А ще одним подарунком від вродливих і талановитих заслужених артисток України Галини Грегорчак-Одринської, Любові Доброноженко та Ольги Федоренко стала мелодія «Прийти». Від них естафету перейняли чоловіки — заслужені артисти України Арсен Курбанов і Володимир Одринський та солісти-вокалісти Віталій Іванов, Валерій Мірошниченко і Олександр Чувпило. Особливо проникливо звучала пісня «Я хвора», яку заспівала заслужена артистка України Ася Середа-Голдун. Християнські мотиви пройшли червоною ниткою через мелодію «Ти даєш мені сили» у виконанні Віталія Іванова. Завершили перше відділення прем’єрою «Все, чого я бажаю на Різдво — це ти» разом з Вікторією Бусел та балетом театру.

А друге відділення нагадало про українські народні звичаї та традиції, про те, як ми святкували Різдво — «Добрий вечір», «Спи Ісусе», «Бог предвічний», «Через гороньку» і, звісно ж, широковідомий в усьому світі «Щедрик». Разом з хором театру ці невмирущі твори виконали заслужена артистка України Любов Доброноженко та Олена Галушка і Катерина Ясенчук.

Далі ще раз звернулися до світової різдвяної спадщини. На сцену під гучні оплески вдячної публіки знову виходили заслужені артисти України Ольга Федоренко, Ася Середа-Голдун, Володимир Одринський, солісти-вокалісти Олексій Кирилов, Олександр Чувпило, а ще заслужені артистки Валерія Туліс та Тамара Ходакова, артистка Катерина Алексєєва. А завершили концерт ще однією прем’єрою — «Нехай благословить усіх нас Бог» на музику А. Сільвестрі в українському перекладі С. Торбенка, яку заспівали всі його учасники.

Чекаємо у 2024 році нових приємних сюрпризів від Національної оперети України і, звісно ж, нашої Перемоги!

Фото Анатолія Федорціва.