Миколаївський театр відкрив ювілейний творчий сезон виставами в укритті

Через постійні обстріли Миколаєва, театр пів року простоював. Але колективу прийшла ідея створити сцену в укритті, повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Миколаївський театр відкрив ювілейний сезон виставами в укритті
Миколаївський театр відкрив ювілейний сезон виставами в укритті

За словами директора театру Артема Свистуна, у приміщенні дотримано всіх вимог бомбосховища:

«Працює система кондиціонування сценічного майданчика, облаштовано невеличку залу на 35 посадкових місць. Хоча вистави ми показуємо на мікросцені розміром 2 на 4 метри, наші фахівці встановили завісу, щоб забезпечити театральну атмосферу для наших глядачів, під’єднали звук і світло», — каже керівник театру.

Спеціально до відкриття нової сцени актори підготували театралізовану концертну програму «Україна переможе». Глядачі насолоджувалися віршами, серед яких були й твори наших захисників, українськими народними піснями та піснями про Миколаїв.

Колишній російський театр після зміни назви позбувся і решти того, що його пов'язувало з країною-агресоркою. Всі вистави тепер лише українською. Більшість постановок — патріотичні.

Крім того, люди можуть знаходитися у будь-якій країні, але придбати за 100 грн квиток для людей, які не мають фінансової можливості потрапити, йдеться у повідомленні.