Стало відомо, чому путін скасував щорічну прес-конференцію

російський лідер володимир путін скасував щорічну прес-конференцію, щоб уникнути «складних питань», вважають аналітики.

володимир путін
володимир путін

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 14 грудня.

рішення президента росії володимира путіна відкласти щорічне звернення до Федеральних зборів вказує на те, що він не впевнений у своїй здатності формувати російський інформаційний простір на тлі зростаючої критики вторгнення в Україну.

Зазначається, що відхід російських військ з Київської області та північної України у квітні 2022 року, ймовірно, зіпсував плани лідера рф оголосити про перемогу під час виступу перед Федеральними зборами, як він зробив це у 2014 році після анексії Криму.

«путін, можливо, все ще чекає і сподівається вимовити грандіозну переможну промову в 2023 році або відтягує момент, коли йому доведеться визнати, що росія не може досягти його максималістських цілей, що часто повторюються, в Україні», — вказали аналітики.

На їхню думку, успіх в Україні міг дозволити президенту рф відвести увагу від людських та фінансових втрат, як це було у 2014 році, проте російська армія не мала значних перемог після окупації Лисичанська на початку липня.

«в.путін скасував свою щорічну прес-конференцію з представниками російської громадськості, ймовірно, у спробі уникнути відповідей на питання про військові невдачі росії… Схоже, путін дедалі частіше звертається до сценарію із заздалегідь записаними виступами… і намагається запобігти ризикам, пов'язаним з необхідністю відповідати на складні питання», — підсумували в ІSW.


Джерело: ISW