Експерт розкритикував відмову Київської консерваторії прибрати ім’я Чайковського з назви

Національна музична академія України мала б прибрати ім’я російського композитора Петра Чайковського з назви установи.

Київська консерваторія
Київська консерваторія

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив перший заступник Генерального прокурора України в 2014-му році Микола Голомша.

«Якщо Мінкульт ліцензує, то він повинен розуміти, що це є політика антиукраїнська. Він має розуміти психосоматику закладену у такого роду діяльність. Тому нам потрібна відповідна просвітницька робота та історія, яку ми не маємо. Від того, всі і біди. Тому нам потрібна українська пропаганда. Адже росія спочатку завойовувала наш простір, також країна- агресор отримувала відповідні ласі шматочки у нашій економіці та культурі. росія вичавила все українське. Воно стало немодним та непопулярним. Адже росія казала, що тут дуже багато російськомовних, тому росія їх захищає», — каже експерт.

Також він зазначив, що Україна давно потребує стратегії національної безпеки. Адже держава повинна аналізувати загрози та стан справ й забивати всі ці питання на порядок денний державної машини. Зокрема корупції на митниці та свавілля чиновників.

«Треба давати чиновникам по рукам, якщо вони продовжують займатися тим, чим займалися їх попередники. Крім того, ми маємо самі собі зробити залізний купол та артилерію, щоб діставати до Кремля. Саме це змусить переглянути відношення кремля до нашої країни. Також Україна має мати свої системи Патріот. Нам потрібна зброя далекого радіусу дії. Це нові робочі місця, зарплати та податки у бюджет. Тому Україна має перевести всю економіку на військові рейки», — резюмує експерт.