Сільське господарство не може забезпечити зайнятість населення, — Андрій Новак

Аграрний сектор при сьогоднішньому рівні сільськогосподарської техніки використовує мінімум людської праці. Тобто сільське господарство не може забезпечити зайнятість населення.

Андрій Новак і Олексій Якименко в програмі "Суспільні діалоги"
Андрій Новак і Олексій Якименко в програмі "Суспільні діалоги"

Про це зазначив економіст Андрій Новак у програмі «Суспільні діалоги» на телеканалі I-UA.tv.

«Коли в будь-якій країні економіку характеризують як аграрну, це одразу знак рівності — відстала, якщо це тільки аграрна, чи домінує аграрна. А в нас аграрний сектор розвивається, у нього одні з найвищих темпів росту, не завдяки державі, не завдяки ефективній економічній моделі, а всупереч, через таланти українців і особливість наших чорноземів родючих. А для високого рівня життя всій країні потрібна високорозвинена індустрія — промисловість», — підкреслив він.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну є велика кількість зруйнованих промислових об'єктів, особливо в південних і східних регіонах.

«Після руйнування наших промислових об'єктів нам треба робити фактично нову індустріалізацію української економіки. Але якщо в економіці країни провідну роль не відіграє промисловість, — це не є розвинена економіка. Сьогодні ми продукуємо сировину та напівфабрикат», — додав експерт.

За його словами, Україні необхідно організувати ефективну економічну модель. Саме ця риса об'єднує всі успішні країни світу.