Підприємець розказав, за яких умов біженці почнуть повертатися в Україну

Якщо в Україні будуть дотримані права і свободи, тоді є шанс, що з часом біженці почнуть повертатися додому.

Підприємець розказав, за яких умов біженці почнуть повертатися в Україну
Підприємець розказав, за яких умов біженці почнуть повертатися в Україну

Про це сказав волонтер і лідер руху Save ФОП Сергій Доротич у коментарі телеканалу I-UA.tv.

За його словами, перша та найголовніша умова повернення українців додому — влада повинна визнати свою помилку.

«Коли людина визнає свої помилки, з'являється шанс, що вони не будуть повторюватися в майбутньому. А в нас жодна влада ніколи не визнавала свої помилки. Друга — зміна всіх взаємовідносин „влада — бізнес“, „влада — громадянин“. У нас, прийшовши у владу, вважають, що вони можуть командувати, що вони стають владарями, не розуміючи та не сприймаючи той базовий принцип, що не вони керують, а їх просто найняли для того, щоб вони були арбітром, менеджером по задоволенню потреб населення чи бізнесу. Тому що насправді громадянин і бізнес — це основа держави», — наголосив він.

Також має бути змінене законодавство, зазначив підприємець.

«Має бути закріплена презумпція невинуватості, мають зняти недоторканість з усіх депутатів, мають бути запроваджені інструменти миттєвої зміни можновладця в разі його неспроможності, недієздатності чи корупції. Має бути повністю запроваджена публічність. Ця прозорість в рази знизила б корупцію. Якщо це буде зроблено, якщо будуть дотримані права і свободи, тоді є шанс, що з часом люди почнуть повертатися», — додав Доротич.

Нагадаємо, лідер руху Save ФОП прокоментував створення державної програми «Перше житло у Польщі», під умови якої підпадають українські біженці.