Війна не видозмінила українську владу, — голова Save ФОП

З 1 липня в Польщі стартує державна програма «Перше житло у Польщі». Українські біженці підпадають під її умови.

Війна не видозмінила українську владу, — голова Save ФОП

Підприємець, волонтер і лідер руху Save ФОП Сергій Доротич, дізнавшись про таку новину, спершу подумав про свою дружину, чи не варто скористатися такою пропозицією.

«Я маю житло, але лягаю спати з пересторогою. Я не знаю, чи буде прильот, чи ні. Я радий, що моя сім'я перебуває в безпеці. Якби була можливість отримати моїй дружині кредит і купити хоч якусь квартиру, щоб не витрачати кошти на винаймання, — я над цим серйозно думаю. У першу чергу дбаю про безпеку та майбутнє своїх дітей. Я, звичайно, дуже хотів би, щоб вони повернулися в Україну, але зважаючи на реалії, я усвідомлюю, що війна — це надовго. На жаль, Україна ще довгий час буде небезпечною для проживання», — сказав він у коментарі телеканалу I-UA.tv.

Ця війна, на його думку, нанесе шалену шкоду Україні й українській нації в цілому.

«Я думаю, близько половини громадян, які зараз перебувають за межами України у вимушеній еміграції, не повернуться в Україну взагалі, незважаючи навіть на ці програми. Не тому, що навіть війна, а тому, що не бачать прогресивних перспектив. На жаль, війна не видозмінила українську владу, яке є маркером життя в Україні. Навіть якщо через якийсь час до влади прийдуть порядні люди, треба аби пройшов великий часовий проміжок, щоб люди повірили владі», — вважає підприємець.

Він переконаний, що багато українських біженців «будуть зубами чіплятися», щоб залишитися закордоном, тому що там є безпека.

«Усі відчули, що там є справжні соціальні гарантії, там справді є всі можливості для розвитку підприємництва, попри ті всі байки, які нам розказувала влада. Там справді дбають про підприємців», — додав Доротич.