Чи вдасться Банковій відправити Кличка у відставку?

Без кворому недовіри чи вироку суду мера Києва В. Кличка не вдасться відправити у відставку.

Чи вдасться Банковій відправити Кличка у відставку?

Про це в коментарі розповів політолог Володимир Воля.

«Якщо говорити про відставку Кличка з посади міського голови, то це нереально. Кворуму недовіри там немає. Тут або Кличко сам подає у відставку, а для того, щоб його відсторонили від посади має бути кримінальна справа. Однак великого скандалу, чи кризи влади в Києві немає. Якби в Києві була антикличківська більшість, то вона б висловила кворум недовіри міському голові. Робота міської влади виявилася б заблокованою тривалий час. Вихід — дострокові вибори. Однак немає гарантії, щоб вони відбулися. Оскільки недовіри немає — то єдиний варіант кримінальна справа та вирок суду проти Кличка або ж він сам подає у відставку. Тому зараз немає жодних варіантів, щоб Кличко перестав бути мером столиці», — каже політолог.

Експерт підкреслив, що навіть, якщо проти В. Кличка відкриють резонансу справу, то поки не буде рішення суду, В. Кличко залишиться на посаді.

«Він просто не погодиться з цією справою та буде захищатися. Тим паче, навряд чи проти Кличка є резонансна кримінальна справа, яка б могла мати перспективу вироку. Головне не завести справу, а те, щоб був вирок. Тільки тоді це буде означати, що Кличко йде у відставку», — каже політолог.

Стосовно посади голови КМДА, то з неї Кличка можуть посунити.

«Військову міську адміністрацію зараз очолює Попко, тому Кличко зараз і так не керує містом», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський найближчим часом може зняти Віталія Кличка з позиції голови Київської міської державної адміністрації. За таких обставин Кличко все одно залишиться на посаді міського голови столиці.