Якщо дороги будуються, повинен бути нагляд громадянського суспільства, — Биков

Якщо дороги в Україні будуються, повинен бути нормальний нагляд громадянського суспільства, НАБУ, НАЗК, САП та інших.

Якщо дороги будуються, повинен бути нагляд громадянського суспільства, — Биков

Про це заявив громадський діяч, політик і виконавчий директор ГО «Інститут геополітичного виміру» Дмитро Биков у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«„Велике будівництво“ нікуди не поділося, люди, які ним займалися, нікуди не поділися, схеми, які при цьому існували, нікуди не поділися. Вони просто на початку 2022 року трохи зменшили апетити, тому що було непевне майбутнє, чи дають союзники допомогу, чи не дають. Зараз ми вже бачимо, що союзники вийшли на рівень, коли допомога стабільна, постійна, декларується, надсилається, тобто можна планувати майбутнє. Тому і збільшили фінансування таких проєктів», — пояснив він.

Громадськість багато висловлюється, чи на часі будівництво доріг в Україні, зазначив громадський діяч.

«У кожного своя думка. Я послідовно з 2020 року виступаю за те, що благими намірами не потрібно виправдовувати корупційні діяння. Ми знаємо кадрові проблеми в тому ж НАБУ, САП, там не вистачає детективів, вони не можуть займатися всім. А корупція настільки тотальна, що це дозволяє вкрасти, а потім навіть, можливо, й вирішити ці справи в суді. Тому що в нас недореформована судова система. На мою думку, не на часі таке масове будівництво доріг. Тому що дійсно існують великі проблеми», — підкреслив політик.

За його словами, потрібно фінансувати обороноздатність країни.

«Я стою на цьому, я прихильник такої теорії. А далі, звичайно, без будівництва доріг ніяк. Але знову ж таки з посиленим контролем громадськості, з посиленим контролем органів, які можуть протидіяти відмиванню грошей саме на цих схемах», — додав Биков.