«Собачі поради нам не потрібні» — правозахисник про призначення скандального Брагаря замість Шуфрича

Це саме той Євген Брагар зі «Слуг народу», який пропонував пенсіонерці продати собаку, щоб заплатити за комуналку, зайняв місце голови Комітету зі свободи слова замість нардепа Нестора Шуфрича.

Євген Брагар
Євген Брагар

Своєю чергою, правозахисник Дмитро Павліченко вважає, що таке призначення не буде на користь українського народу.

«Треба з’ясувати, хто подав та протягнув його кандидатуру та придати цьому розголосу. Не думаю, що Брагаря призначили через проблеми з кадрами. Просто ставлять певних людей для вирішення або не розв'язання певних питань. Українцям лише залишається тільки робити бунти в соцмережах. Адже він взагалі не розуміє, що таке комунальні послуги, та хто їх надає, якщо він надає пенсіонерам рекомендації продати собаку для сплати комуналки. Крім того, навіть якщо продати тварину, то все одно коштів заплатити за комуналку не вистачить», — каже правозахисник.

Він не виключає, що після такого призначення, зі свободою слова в Україні можуть бути проблеми. Бо комітет очолить нефахова людина.

«Таких людей не можна допускати до влади. Адже собачі поради нам не потрібні. Хай сам відловлює собак, продає і тим самим допомагає українцям оплатити комунальні послуги. А якщо виникнуть проблеми зі свободою слова, то треба буде провести аналіз його дій і притягати його до кримінального відповідальності», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що у Раді ухвалили рішення зняти з посади нардепа Нестора Шуфрича, якого підозрюють у державній зраді. Його тимчасово замінить Євген Брагар, відомий пропозицією пенсіонерці продати свою породисту собаку, щоб оплатити комуналку.