Хто у владі «кришує» церкву моспатріархату, відповів Суддя КСУ у відставці

Представники «зелених» у Раді постійно виляють і хочуть пройти між краплинками, щодо заборони діяльності московського патріархату в Україні.

Хто у владі "кришує" церкву моспатріархату, відповів Суддя КСУ у відставці
Хто у владі "кришує" церкву моспатріархату, відповів Суддя КСУ у відставці

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив суддя Конституційного суду України (КСУ) у відставці Віктор Шишкін.

«Є закон про заборону діяльності релігійних організацій з центрами у країні агресорці. Тобто йдеться про всі релігійні організації, які підпорядковуються країні агресору. Зокрема, мова йде про всі релігійні організації, православні, мусульманські, і так далі, якщо вони допомагають агресору та впливають на Україну інформаційно та ментально з точки зору подолати наш опір агресору. Як приклад, розглянемо московський патріархат. Представники „зелених“ у Раді постійно виляють і хочуть пройти між краплинками. Колишній голова Верховної Ради на цьому не наполягав, а тепер і чинний — Стефанчук, від цього ухиляються. Хоча проти закону немає серйозних юридичних заперечень. Хоча закон про розграбування української землі в парламенті протягнули у 2021 році. Після чого протягнули закон про грабування українських вод, хоча згідно З конституцією земля, надра, вода є об'єктами власності народу. Проти прийняття цих законів, ніхто не заперечує. Однак, що стосується закону про заборону діяльності релігійних організацій з центрами у країні- агресорці, Стефанчук кричить, що голосів немає. Хоча у фракції „зелених“ в парламенті більшість. Нардепи від „Слуг народу“ без допомоги інших партій можуть самостійно прийняти рішення. Тому виникає питання, чому ж у Слуг народу не вистачає голосів. Однак, ще є інші фракції, де є кількість голосів за прийняття закону про заборону діяльності релігійних організацій з центрами у країні- агресорці», — каже В. Шишкін.

На його думку, має проводитися пропаганда для українського народу щодо дій 5 колони в країні. Адже у нас йде війна, зокрема, інформаційна.

«Тобто пропаганда має бути проти московського бидла, яке кричало — ми за Бога. Однак, Бог не дозволяє робити, те що ви робите. Адже є 10 заповідей. Крім того, віра, Бог та церква далеко не одне і теж. Не треба плутати церкву з вірою. Церква, як партія чи інші громадські організації. І відношення до неї має бути аналогічне. Тобто, як відношення до будь-якого іншого суспільного об'єднання чи політичного об'єднання. У нас же заборонені партії ОПЗЖ та Компартія. Чому ж церква московського патріархату не можу буде заборонена? Адже є відео, як московські попи освячують ракети, які потім летять на нас», — резюмує В. Шишкін.