ПАРЄ та весь світ має визнати, що рф здійснює геноцид українського народу — експерт

Ми стикнулися з тим, що сьогодні в Європі знищується українська нація, а сотні тисяч дітей вивезено рф. Тому ПАРЄ та весь світ має визнати геноцид українського народу.

ПАРЕ та весь світ має визнати, що рф здійснює геноцид українського народу – експерт
ПАРЕ та весь світ має визнати, що рф здійснює геноцид українського народу – експерт

Про це в коментарі заявив юрист, народний депутат VI-VII скликань і керівник Українського центра соціально-правових досліджень Володимир Пилипенко.

«Те, що голодомор українського народу 1932 -1933 років визнали в ПАРЄ — добра новина. Єдине, що я б хотів — щоб світ більше переймався геноцидом української нації, який здійснює рф. Зокрема, що саме сьогодні рф здійснює геноцид українців, щоб потім через 100 років не згадувати та не визнавати, що росія здійснювала геноцид. Саме тому ПАРЄ має більше приділити уваги тому, що відбувається в Україні. Це стосується і ООН, яка вперто не бачить геноциду. Хоча докази лежать на поверхні та їх чимало. Ми стикнулися з тим, що сьогодні в Європі знищується українська нація, а сотні тисяч дітей вивезено рф. Дітей перетворюють на росіян, а українців просто знищують за національною ознакою. Тому дуже хочеться, щоб світ не боявся говорити про ці факти вже сьогодні. Це необхідно для засудження, покарання у геноциді та для того, щоб більше ніхто у 21 столітті не намагався вчиняти злочин геноциду», — каже В. Пилипенко.

На його думку, рф реально покарати, якщо світ перестане її боятися.

«Світ бояться визнати, що він живе з нацією, яка знищує інших та вчиняє геноцид. Світ виявився культурним та естетичним, не їх же нації знищують. Добре, що ПАРЄ та багато держав визнають геноцид. А чи хтось з цих держав визнавав, що голодомор був геноцидом у 19933, 1943 році чи 1953 році. Ніхто. Вони мовчали та боялися радянського союзу. Якщо вони будуть і зараз мовчати то до них також у двері може постукати рф. В минулося році Рада направила до всіх парламентів світу звернення про те, що рф здійснює геноцид українців. Воно потім наповнилося життєвими фактами та доказами. Однак лише 7 чи 8 держав визнали геноцид. Це країни Балтії, Польща, Чехія, Ірландія та Канада. Напевно, що робота парламентарів в цьому напрямку припинилася і вони не ведуть в цьому напрямку роботу. Однак наші політики мають продовжувати спілкуватися з парламентами інших держав», — резюмує експерт.