Україна та Італія співпрацюватимуть в оборонній сфері

П’ять італійських компаній, що виробляють озброєння та військову техніку, долучилися до Альянсу оборонних індустрій України.

Україна та Італія співпрацюватимуть в оборонній сфері
Україна та Італія співпрацюватимуть в оборонній сфері

Про це повідомило Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України (Мінстратегпром).

Керівництво Мінстратегпрому, 16 листопада, провело зустріч з італійською делегацією на чолі з заступником міністра оборони Італії генерал-лейтенантом Люціано Портолано.

До складу делегації увійшли представники великих італійських компаній, що виробляють широкий спектр озброєння, військової техніки та оборонних систем.

З української сторони в зустрічі взяли участь міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, а також гендиректор АТ «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін.

Сторони обговорили співпрацю в різних секторах ОПК, в інтересах посилення обороноздатності України.

Італійські компанії запропонували свої проєкти для реалізації. Також ішлося про кооперацію італійських та українських виробників продукції військового призначення.

Під час зустрічі італійська сторона висловила зацікавленість у співпраці в авіаційній галузі, виробництві бронеавтомобілів, захисті повітряного простору, розмінуванні території України, обміні технологічними інноваціями.

«Уряд Італії виділяє окремі кошти, частина яких буде спрямована на розвиток військових інновацій саме в Україні. Окрім цього, до розвитку наших технологій буде залучено італійські наукові інститути», — наголосили у Мінстратегпромі

П’ять компаній, чиї представники брали участь у зустрічі, долучилися до Альянсу оборонних індустрій: Leonardo S.p.A., Fincantieri, Elettronica, Iveco Defense Vehicles та FAE Group S.p.A.

Наразі Альянс оборонних індустрій вже налічує 74 компанії з понад 20 країн світу, які готові сприяти розвитку українського оборонно-промислового комплексу (ОПК).