Проти керівництва АРМА відкрито ряд справ — ексначальник теруправління

Антикорупційними органами порушено ряд справ проти керівництва АРМА.

Владислав Романов
Владислав Романов

Про це під час ефіру заявив відсторонений начальник Центрального міжрегіонального теруправління АРМА Владислав Романов.

«Діяльність АРМА пов’язана з корупцією. Це масштабне явлення. Стосовно харабів, то ми бачимо тільки верхівку айсберга — все інше під водою. На сьогодні антикорупційними органами порушено ряд справ проти керівництва АРМА. Обставини, які аналізуються в цих справах, підтверджені документально. В тому числі із свідченнями свідків. Невдовзі побачимо результати в публічному просторі та судовому реєстрі», — каже В. Романов.

За його словами, антикорупційна організація Transparency International відкрито заявляє про великі проблеми в діяльності АРМА. Зокрема, що в органі існують якість антикорупційні незрозумілі формування. Зокрема, сотворена антикорупційна рада, що непередбачено законодавством.

«Саме тому Transparency International в своїй статті написало, що в АРМА роботи непочатий край. Незрозуміла кадрова політика, зокрема, за якими принципами відбираються кадри. Також немає інформації, щодо заступників голови АРМА Думи, зокрема, чи є в них профільний досвід. Тому виходить, якщо ти „свій“, то одразу стаєш заступником голови. Також дивна ситуація складається з людьми, які кілька місяців тому були радниками голови, а сьогодні очолюють антикорупційну Раду АРМА. Тому на думку Transparency International, голова АРМА Дума, зробила антикорупційне формування для того, щоб самій його контролювати», — каже В. Романов.

Він підкреслив, що на сьогодні керівні посади в АРМА займають люди без досвіду. Крім того, у ряді випадків люди з кримінальним минулим, які колись були помічені на хабарях.

«Тому треба об’єднуватися з західними партнерами, громадськими організаціями, фаховими професіоналами, які на посадах держслужби відповідають за свою роботу та просуватися вперед. Адже на сьогодні крім значних видатків з бюджету, немає результатів роботи АРМА», — резюмує В. Романов.