Чому українці не виходять на Майдан захищати нашу землю?

Українці мають виходити на Майдан на захист нашої землі від продажу іноземцям. Чомусь молодь вийшла на Майдан за вступ України до ЄС, а проти закону про оббіг землі виходити не хоче.

Чому українці не виходять на Майдан захищати нашу землю?
Чому українці не виходять на Майдан захищати нашу землю?

Про це під час ефіру «Продаж землі як комплексний удар по українству» (Точка зору) заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Аграрна країна — це також добре, бо за нею тягнуться всі машинобудівництва. Для ефективного забезпечення фермерів, потрібно тракторобудівного, автобудівництво, комбайне будівництво, хімічна промисловість. Потреби сільського хазяйства встановлюють прогресивно-науково технічне завдання перед іншими галузями. Зокрема, машинобудівництва, хімізації та науки», — каже В. Шишкін.

За його словами, у законі оббіг землі сільськогосподарського призначення є велика загроза.

«Закон було прийнято оббіг землі сільськогосподарського призначення. Нібито інших земель він не торкається. Тобто нібито він не торкається лісів України.

«Однак варто уважно подивитися, що прописано в законі. Там зазначено, що статус землі може змінити місцеве керівництво ОТГ. Тобто воно може змінити статус сільськогосподарської землі, на той, який дозволить видобувати надра, пісок, газ і так далі. Раніше за зміну статусу землі відповідав Кабмін. Тепер місцева влада, яку легше купити. Нагадаю, як у Рівненській та Волинській області влада розкрадала бурштин. Мене дивує наш народ. Чому не було Майдану під час прийняття цього закону? А коли експрезидент Янукович відмовився вступати до ЄС, то молодь одразу вийшла на Майдан. Якби не побили молодь, то і Майдану не було. Однак чому сьогодні не виходять на захист землі? Адже не буде землі — не буде України. За яку землю наші хлопці кладуть голови? За землю агробаронів Косюка або Бахматюка, які можуть взяти кредити у іноземних банків. А чим вони будуть розплачуватися? Звичайно українською землею. Тоді що ми захищаємо, за що у нас загинули десятки тисяч хлопців. Коли кажуть, що війна і не можна критикувати владу… Однак її не те критикувати, її гнати потрібно», — каже В. Шишкін.