Продаж землі іноземцям: хто за цим стоїть?

Механізм продажу землі в Україні розкручувався та готувався роками. У цьому питанні немає персоналій, кому це вигідно. Це вигідно всім тим, хто її купить.

Продаж землі іноземцям: хто за цим стоїть?
Продаж землі іноземцям: хто за цим стоїть?

Про це сказав кандидат сільськогосподарських наук і письменник Сергій Медвідь у коментарі телеканалу i-ua.tv.

«Не вигідно українцям, які залишаться без землі. І не вигідно те, що в Україні не зможе будь-яка людина піти, взяти землю та займати фермерством. Ми повністю закриваємо землю від свого виробника, який би міг стати фермером, міг би створити своє робоче місце», — зазначив він.

Але, за його словами, за цим стоять не прості організації, а великі компанії, які мають багато грошей.

Окрім цього, експерт відмітив, що вивіз продуктів з України, який блокувався на кордонах, зокрема з Польщею, навряд чи може бути ще одним елементом впливу на те, щоб українські фермери в подальшому продавали землю.

«Просто вони (поляки, — ред.) захищають свій ринок від нашої дешевої продукції. Це, як-то кажуть, їхня справа. Хоча там усе намішано. Фермери захищають своє, але хтось їм підігрує, а те, що наші демпінгують цінами, теж неправильно. Адже не тільки в Польщу можна продавати продукцію. Сьогодні ринок світовий великий. Якщо вивозити, то треба знаходити інших покупців», — додав Медвідь.