Резолюція Генасамблеї ООН, підрив Каховської ГЕС, комісія МАГАТЕ: які були розчаруваня у 2023 році?

У 2023 році було кілька розчарувань. Усі вони стосуються світової міжнародної політики, яка втрачає совість. Вони на тільки принципи втрачає, вона втрачає елементарну совість.

Людмила Супрун, Володимир Тетерук і Микола Голомша в програмі «Точка зору»
Людмила Супрун, Володимир Тетерук і Микола Голомша в програмі «Точка зору»

Про це сказав перший заступник Генерального прокурора України у 2014 році Микола Голомша в програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі i-ua.tv.

«У першу чергу було рішення Генасамблеї ООН про припинення агресії російської федерації. Що після цього мало послідувати? Після цього мала би бути виконана резолюція Генасамблеї ООН. І відповідно до 7 глави статуту ООН вона не виконана. Тобто Генасамблея продекларувала рішення, Радбез ООН проковтнула це рішення. Вони не виключили росію з Радбезу, хоча вона туди й не була прийнята. Вона таким маніпулятивним шляхом проникла. Вона залишається бути членом Радбезу ООН, блокувати будь-яке рішення», — зазначив він.

Ще одне розчарування, за його словами, — це підрив Каховської ГЕС, оскільки це екоцид світового масштабу.

«На окупованій території! При тому, що всі фахівці, і навіть не фахівці, розуміють, що такий підрив не міг відбутися ззовні, тільки зсередини. Це визнав путін. Він із посмішкою казав, що „так, це зупинило просування українського контрнаступу“. І яка була реакція ООН? Вони сказали: „Ми не можемо сказати, хто це підірвав на окупованій території“», — додав гість програми.

І третім розчаруванням для Голомши було те, що у швейцарському офісі сидить представник ФСБ, який формує комісію МАГАТЕ, яка приїздить у Запоріжжя.

«Із 17 чоловік 15, які не прихильні до України. Тільки два чоловіки в комісії, які прихильні до України. І ці колаборанти приходять, обіймаються із загарбниками та не бачать там ніякої загрози. Це були ті розчарування світовою політикою міжнародною, яка втрачає совість. Вона на тільки принципи втрачає, вона втрачає елементарну совість», — резюмував перший ексзаступник Генпрокурора.