Експерт з кібербезпеки розповів, чим загрожує цифровий реєстр ЗСУ

Якщо інформація з так званого реєстру ЗСУ, де будуть відомості про українців з 17 до 60 років, опиниться у руках ворога, то це може стати інструментом геноциду.

цифровий реєстр ЗСУ
цифровий реєстр ЗСУ

Про під час ефіру заявив фахівець з питань кібербезпеки Іван Пєтухов.

«Тобто в такому випадку реєстр ЗСУ — це денацифікації українців. Адже всі дані, які там збираються, як раз можна використати проти патріотів. Це, те що хотів з нами зробити путін - денацифікувати», — каже І. Пєтухов.

Також за словами, І. Пєтухова цей реєстр будуть використовувати проти українських військових.

«Не заплатив щось ЖЕКУ чи ОСББ, або іншим олігархічним структурам, і все це заноситься в цей реєстр. Хлопці повертаються з фронту, а в них відбирають бізнес, квартиру та землю. Поки вони воюють, йде дерибан їх власності. Чому людина, яка воює не сплачує за квартплату? Бо живе одна, а на передовій під обстрілами без інтернету не встигає це зробити. А потім через суд в неї відбирають квартиру. Людина повернеться з війни, а немає куди, бо житло забрала держава. Таких випадків достатньо», — наголошує І. Пєтухов.

Також за його словами, всіх ФОПів, хто на передовій, змушують сплачувати штрафи. Адже між боями військові зобов’язані заходити в податкову та давати звіти.

«Це і є геноцид. У нас його створює податкова, яка керується помічником ворога України Сівковича, Гетьманцевим. А цей реєстр військових ЗСУ може також бути використано проти українців. Адже, так, як поводить себе влада, ми бачимо, що є небезпека», — резюмує І. Пєтухов.