Відловлювання українців на вулицях є елементом геноциду — експерт

Влада може використовувати війну для того, щоб затягнути громадян у рабство та зробити геноцид України.

Відловлювання українців на вулицях є елементом геноциду
Відловлювання українців на вулицях є елементом геноциду

Про під час ефіру заявив фахівець з питань кібербезпеки Іван Пєтухов.

«Закони, які приймає зараз влада, гірші ніж драконівські закони Януковича від 16 січня 2016 року. Отримав проект документу Міністерства економіки та фінансів. І туди включено скандальний законопроект 8087 проти якого боролися ще пів року тому — встановлення СОРМУ та ГОССопки, як в рф. Тобто нас знову штовхають під російську федерацію. Поки наші побратими воюють тут будують рашку-2. Тому це гірше ніж закони часів Януковича 16 січня. Тоді ми могли вийти на Майдан. Зараз же під час війни, люди розуміють, що повстання народу — дуже небезпечна річ. Однак в 2014 році була знищена енергетика людей, які боролися за сильну та вільну Україну. Тоді обраний президент Порошенко сказав, що громадськість, навіть собачої будки не побудувала. Я йому цю будку потім поставив. До речі, українці ще тоді багато волонтерили та збирали гроші. Однак Порошенко заявив, що влада впоралася б і без волонтерів. Зараз волонтери продовжують збирати кошти. І якщо порівняти ці суми з міжнародною допомогою, то волонтерські збори набагато більші.

За його словами, саме на ці кошти для військових зараз купують гранатомети, снаряди, міни та антидотові системи.

Експерт підкреслив, що президент Зеленський на форумі в Давосі заявив, що українці повинні сплачувати податки. Особливо ті, хто виїхали за кордон.

«Я тільки за, але подивімось, хто і скільки заданатив. Якщо подивитися на 2022 рік, то українці, які давно виїхали з країни та давно працюють за кордоном, багато перераховували кошти. Однак, коли їх донати почали збирати лише через фонди, які обгортають олігархи Пінчук чи Ахметов, то у нас почали створюватися доморощені клани. Саме завдяки цьому нас і хочуть ділити на свій — чужий. В чиїй ти групі порохоботов чи зеленоботів, або під Пінчуком чи Ахметовим. А можливо ти до них не маєш відношення, і можна утрамбовувати, якщо йдеш проти влади», — каже І. Пєтухов.

На його думку, українців затискають з усіх сторін.

«радянська бюрократична машина з одного боку, а гниди, які продають за гроші Україну, з іншого боку. Мені байдуже вони працюють на транснаціональні корпорації чи на ворога. Багато українських компаній досі не вийшли з рфії. Якщо суспільство буде спати та приймати такі закони, буде дуже погано. Не знаю, чи взагалі закінчиться війна з такими підходами. У мене немає впевненості, що влада не використовує війну для того, щоб затягнути громадян у рабство та зробити геноцид України. Два роки тому, українці самі приходили у військкомати, а їх не хотіли брати. Тепер же громадян відловлюють на вулицях. Це елементи геноциду. Зараз зі всіх сторін намагаються зламати наше суспільство та знищити Україну», — резюмує І. Пєтухов.