Українці вимушені вести війну з власною державою — громадський діяч

У 1991 році ми не докладали зусиль для того, щоб відбулася наша незалежність.

Олексій Якименко
Олексій Якименко

Про це під час ефіру заявив громадський діяч Олексій Якименко.

«Українців зараз об’єднує ненависть до рф та боротьба з ворогом. Ми не воюємо з державою, бо боїмося зламати єдність між собою та програти ворогу. Саме це заводить українців у ступор та не йти далі. В країні страшна корупція, однак влада забороняє, щоб українці її критикували, щоб продовжувати володарювати. А зайва інформація про розкрадання бюджетних коштів, про наживання на війні не має доходити в телеефірі, щоб не руйнувати єдність. Митникам, залізничникам, чиновникам просто кажуть, робіть це тихіше, але не забороняють робити. Тож, завдяки чому ми будемо змінюватися? Тому реформи та єдність — рубікон, який ми маємо переступити», — каже О. Якименко.

Своєю чергою, головний редактор i-ua.tv Володимир Тетерук зазначив, що поки одні воюють, інші багатіють. «Тож хто з ким має єднатися кріпосники з кріпаками? Крім того, затятість того, щоб не дати людям зброю, говорить про те, що влада закликаючи до єдності, демонструє панічний страх. Вони бояться озброєного народу. Вони намагаються сказати українцям, що вони недолугі. Тобто, якщо людина не може володіти зброєю, то вона не громадянин, а раб обмежено придатний чи холоп?», — підкреслює В. Тетерук.

Крім того, за словами, О. Якименко, українцям треба постійно придумувати, як себе не ототожнювати з державою. Тобто українці вимушені вести війну з власною державою.

«З одного боку оберігати країну від зовнішнього ворога, а з іншої сторони постійно боротися з перешкодами, які створює влада. Лозунг про те, що народ та влада єдині вже піддали сумніву. У 1991 році ми не докладали сили для того, щоб відбулася наша незалежність», — резюмує О. Якименко.