В Міноборони прокоментували скандал з Майським чаєм для ЗСУ

Закупівля чаю торгової марки «Майський чай» для комплектування повсякденного набору сухих продуктів (ІНСП) військовими частинами Командування Сил логістики Збройних Сил України не здійснювалась.

В Міноборони прокоментували скандал з Майським чаєм для ЗСУ
В Міноборони прокоментували скандал з Майським чаєм для ЗСУ

Про це зазначили в пресслужбі Міноборони.

На інформаційний запит журналістів i-ua.tv, як у сухпайках для ЗСУ опинився чай відомої російської торговельної марки «Майський чай», який виробляють в Україні та надсилають військовим на фронт під час війни? Та чи використовується цей товар ТОВ «КОМПАНІЯ МАЙ УКРАЇНА» при комплектуванні сухпайків, в пресслужбі Міноборони відповіли наступне:

«95 бригада ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення для забезпечення особового складу використовує більше десяти видів сухих пайків як українських, так іноземних виробників. За період їх використання в жодному з них не було в комплектації чаю російської торгівельної марки «Майський чай», — зазначають в пресслужбі Міноборони.

В пресслужбі відомства зазначили, що за час здійснення опитування командирів підрозділів 95 бригади ЗСУ стало відомо, що офіційно до представників медіа з підпорядкованого особового складу ніхто не звертався, на якість харчування скарг від особового складу не надходило, фото з чаєм торгівельної марки «Майський чай» не публікувалися у соціальних мережах та мережі Інтернет".

Крім того, Міноборони України, зокрема Департамент ресурсного забезпечення МО, жодного контракту з ТОВ «КОМПАНІЯ МАЙ УКРАЇНА» у 2022, 2023, 2024 році не укладало.

Закупівля чаю торгової марки «Майський чай» для комплектування повсякденного набору сухих продуктів (ІНСП) військовими частинами Командування Сил логістики Збройних Сил України не здійснювалась.

Нагадаємо, що за словами батьків військових 95 бригади, розкривши сухпайки для ЗСУ, вони побачили там пакетики «Майського чаю» і дуже обурилися.