Кабмін проти УСПП: в очах іноземних партнерів погіршиться імідж України — підприємці

Кабмін вимагає від підприємців звільнити приміщення головного офісу Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП). Це дестабілізує роботу громадської організації та призведе до погіршення іміджу України.

Чому Кабмін проти УСПП?
Чому Кабмін проти УСПП?

Про це повідомляє i-ua.tv.

«Але ж хіба всі — і влада, і бізнес — не мають працювати на благо економічної стійкості країни, тим паче зараз, коли допомога від західних партнерів просідає в обсягах чи затримується? І ця робота не передбачає виключно „позитивного блогерства“, а й конструктивні пропозиції, альтернативні обґрунтування, якщо проєкти чи рішення посадовців можуть нашкодити бізнесу, нашому експорту чи виробництву. І тут проблема стає ще ширшою: деяким чиновникам Уряду, схоже, байдуже і на думку народних депутатів, а також колишніх державотворців (президентів та прем’єрів), галузевих промислових асоціацій. Звернення до КМУ щодо вирішення бюрократичних труднощів з наданням приміщення в оренду УСПП підписали кількадесят депутатів, голови парламентських Комітетів, котрі постійно співпрацюють із діловим союзом, колишні президенти України, експрем'єри, а також десятки галузевих об'єднань промисловців, роботодавців», — сказано в повідомленні.

Зазначається, що УСПП і Антикризовий штаб проводять цього місяця низку важливих заходів, пов'язаних із реалізацією ініціативи Президента України «Зроблено в Україні» та підписаної спільної Заяви з Урядом.

«Йдеться про окреме засідання АШ з напрацювання конкретних пропозицій щодо удосконалення політики локалізації виробництва, індустріально-інноваційної економіки, розвитку перероблювання, розв'язання питання грошово-кредитної політики, удосконалення умов для підприємництва, створення Реєстру національних виробників, їх номенклатури і цін. УСПП бере цей напрям роботи на себе. Також організовані зустрічі із урядовими представниками і бізнесом Фінляндії, Польщі, Литви, Державною податковою службою України, заплановане підписання Меморандуму із АРМА і т.д.

Володіючи всією цією інформацією, будучи запрошеними на ці заходи, отримавши численні звернення нардепів, бізнесу та державних діячів, представники уряду все одно повідомили про потребу якнайшвидшого звільнення УСПП приміщення, розуміючи, що це дестабілізує роботу громадської організації, а також погіршить імідж України в очах іноземних партнерів", — зазначається в матеріалі.

То чи можна вважати такі дії тиском на громадську організацію чи це просто примха окремих чиновників Секретаріату Кабміну? Схоже, що те, як розв’яжеться ця ситуація, покаже реальний стан справ.