Уряд не погодив продовження розміщення головного офісу УСПП: що відбувається

Кабмін не погодив продовження розміщення головного офісу Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) в центрі Києва на Хрещатику, 34. Схоже, що урядовцям не подобається здорова критика деяких рішень щодо посилення податкового навантаження на бізнес в умовах воєнного стану.

Уряд не погодив продовження розміщення головного офісу УСПП
Уряд не погодив продовження розміщення головного офісу УСПП

Про це повідомляє i-ua.tv.

Уряд неочікувано не погодив продовження розміщення головного офісу УСПП на Хрещатику, у тому числі на умовах конкурентної орендної плати, натомість заявивши про свою потребу в цьому приміщенні. Зазначимо, що саме Управління адміністративними будинками Секретаріату КМУ є балансоутримувачем нежитлових приміщень за адресою Хрещатик, 34.

При цьому такий крок КМУ відбувається на тлі планів щодо скорочення міністерств на третину, вірогідно і значної кількості держслужбовців. Тож пояснити таку нагальну потребу в приміщенні зараз, на тлі оптимізації чиновницького складу та появі на цій основі значної площі вільних приміщень, важко.

Тим паче, що перші 2 поверхи будівлі зайняті комерційними структурами, питання оренди з якими було вирішено швидко і безбар'єрно.

«Дуже схоже, що урядовцям не подобається здорова критика деяких рішень щодо посилення податкового навантаження на бізнес в умовах воєнного стану, надто повільної роботи над Планом відновлення, відсутності координації з Нацбанком у формуванні комплексної кредитної політики для виробників тощо, на що Український союз промисловців і підприємців звертає увагу в публічній площині», — зазначається в матеріалі.

Нагадаємо, що головний офіс Українського союзу промисловців і підприємців розміщується останні 32 роки на Хрещатику, де приймає урядові, парламентські делегації з країн ЄС по відбудові України, курує проєкт Уряду Литви з реставрації освітніх об'єктів на Київщині, проводить зустрічі з іноземними дипломатами, представниками міжнародного бізнесу, організовує безкоштовні заходи для українського підприємництва.