Чому Боррель заявив, що результат війни рф проти України вирішиться навесні та влітку

Голова дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель допустив, що результат війни рф проти України вирішиться цього року — навесні та влітку, тому що росія готує новий наступ.

Жозеп Боррель
Жозеп Боррель

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«Саме тому він заявив, що американську допомогу затримувати не можна. Адже багато військових аналітиків ЄС кажуть, що влітку росія готує новий наступ. Саме тому може суттєво змінитися ситуація на фронті. Адже, якщо в України не буде ресурсів, щоб стримувати наступ, українські війська будуть змушені втрачати території. Якщо ж Україна буде в достатній кількості отримувати допомогу, тоді російський наступ зазнає невдачі», — каже В. Воля.

За його словами, саме тому Європа зараз активізувалася.

«Україні мають максимально допомогти. Тому Боррель і каже, що результат війни вирішиться навесні та влітку. Адже, якщо не буде належної допомоги, то України втрачатиме території і це буде вкрай негативний сценарій. Якщо Україна отримає допомогу, то росія буде зупинена. Це буде означати, що рф не зможе здійснювати стратегічні наступи. Саме це і змінить хід війни», —

При цьому за словами політолога, президент Франції Е. Макрон своїми заявами демонструє президенту рф в. путіну, що Франція готова допомагати Україні.

«Для цього вона навіть готова порушити певні правила в рамках НАТО — відправити війська, якщо ситуація в Україні буде критичною», — резюмує В. Воля.