МВС не дає українцям легалізувати зброю — Учайкін

Рада в першому читанні підтримала декларування незареєстрованої зброї. Однак законопроєкт мертвонароджений.

МВС не дає українцям легалізувати зброю
МВС не дає українцям легалізувати зброю

Про це в коментарі заявив голова наглядової ради ВГО «Українська асоціація власників зброї» Георгій Учайкін.

«Цей законопроєкт мертвонароджене дитя й профанація з боку МВС та абсолютна необізнаність депутатів, яку вони намагаються законодавчо врегулювати. Нардепи так і не усвідомили, що наша країна змінилася. А законопроєкт про вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю ще більше зажене зброю в тінь, яку можна б було поставити на облік. Однак парламентарі рухаються за визначеним путіним курсом демілітаризації України. Нічого поки не планується та не очікується. Адже нардепи на хибному шляху. Вони не залучають фахову спільноту, щоб закон запрацював», — каже Г. Учайкін.

За словами голови наглядової ради ВГО «Українська асоціація власників зброї», цей законопроєкт можна реанімувати до другого читання. Однак він не життєздатний, тому що немає базового закону про зброю, який би все врегулював.

«Спроба побудувати щось без фундаменту завжди закінчується тим, що все падає та руйнується. Тобто законопроєкт про декларування незареєстрованої зброї абсолютно нікчемна ідея МВС, яке не дає легалізувати зброю. МВС просто „розводить“ депутатів, як кошенят. Адже нардепи не здатні усвідомити, чим вони займаються, беруть та натискають на зелені кнопки. У депутатів та МВС антизброєва агонія, яка трошки затягнулася. Однак все це, в будь-якому випадку, — лише конвульсії. Все буде так, як треба народу України. Зокрема, українцям потрібен повноцінний, адекватний законопроєкт, який буде врегулювати всі питання поводження зі зброєю. Від володіння до носіння короткоствольної, нарізної», — резюмує Г. Учайкін.