Експерт розкритикував заяву Гетманцева — про «відверту дичину» щодо спрямування коштів із телемарафону на ЗСУ

Те, що пропонує нардеп від Слуги народу Данило Гетманцев — відверте шкідництво проти України.

Данило Гетманцев
Данило Гетманцев

Про це в коментарі заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Те що пропонує Гетманцев — відверте шкідництво проти України. Адже всі його реформи під час війни лише погіршують економічну ситуацію в країні. Зокрема, посилюють економічну кризу та знищують залишки малого та середнього бізнесу в Україні. Таким чином підривають економічну спроможність України захищатися. Зокрема, її обороноздатність», — каже А. Павловський.

Він нагадав, що Д. Гетманцев був помічником Володимира Сівковича, якого визнано російським шпигуном.

«Зараз Гетманцев продовжує цю роботу та робить відповідні заяви, які шкодять країні», — каже А. Павловський.

Він нагадав, що на телемарафон виділяється близько 2 млрд грн на рік.

«Ця сума не закриє всі питання. Однак, якщо спрямувати 2 млрд грн з марафону та 5 млрд грн зі скорочення чиновників на ЗСУ, а також скоротити інші витрати, ця сума реально допоможе ЗСУ. Наразі багато випадків, коли кошти використовуються нераціонально. Зокрема, в тому ж Києві продовжують перекладати бруківку. Це стосується й інших міст. А це десятки мільярдів гривень, які б дійсно допомогли ЗСУ. А за ці кошти можна було отримувати не одну дивізію, виплачувати додаткові виплати тим, хто на передку та закупати дрони. На жаль, економіку на воєнні рейки так і не перевели, а кошти не економлять та нераціонально їх використовують», — резюмує А. Павловський.

Нагадаємо, що голова фінкомітету ВР Данило Гетманцев, коментуючи підвищення виплати військовим на «нулі», розкритикував пропозицію спрямувати кошти з телемарафону на ЗСУ. Назвавши цю ідею дичиною.