Якщо потрібна мобілізація, то навіщо розформовують столичний добровольчий підрозділ?

На фоні заяв керівництва ЗСУ про нестачу особового складу та необхідність мобілізації виглядає дивним наказ командувача сил ТРО ЗСУ про розформування ДФТГ м.

Києва. Нагадаю, що цей підрозділ складається з добровольців, перебуває на повному самозабезпеченні та виконує ряд важливих завдань, зокрема щодо захисту столиці від ударів рашистських «шахедів». А якщо співставити це бажання позбутися добровольчого підрозділу з корупційними скандалами, які супроводжують високопосадовців від Міноборори та ЗСУ та намагання влади кримінально переслідувати саме добровольців, то ситуація виглядає так, що можновладці бояться власного народу більше, ніж рашистів. Так це чи ні?

Гості:

Сергій Філіпов — командир добровольчого формування «Воля» Київської територіальної громади

Юрій Денисенко — заступник командира добровольчого формування «Воля» Київської територіальної громади

Віктор Шишкін — суддя Конституційного Суду у відставці

Ставлення влади до народного ополчення (ДФТГ) свідчить або про її дурість, або про колаборацію з ворогом. Про це в програмі «Чистка влади» заявив колишній боєць добровольчого батальону, Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Якщо говорити термінами Другої світової війни та попередніх воєн, то ДФТГ (добровольчі формування) — це ополчення. Тобто озброєний народ. Саме тому влада тягнула з законом про право людини на зброю, бо вона до останнього боялася озброєного народу. Однак саме цей народ врятував Київ та підсмажену дупу влади. Відбулася самоорганізація людей. Є купа завдань для ДФТГ, які можна виконувати, базуючись на законі „Про основи національного спротиву“, однак те, що витворяє нині наша влада щодо народного ополчення, свідчить або про її колаборацію з москалями, або про її дурість. Тобто до неї є купа дуже незручних питань.», — наголошує В. Шишкін.

На його думку, батальйони ТРО та ДФТГ можуть захищати повітряний простір від шахедів. Зокрема, на Одещині, де постійно відбувається атака на порти.

«Для цього не обов’язково створювати формування з місцевих мешканців. Наприклад, наш батальйон, що стояв під Києвом, перекинули на Запорізький напрямок. Тож батальйони можна використовувати в різних формах проти війни з окупантами», — каже Віктор Шишкін.

Він також нагадав, що українці підпільно завозять дрони для фронту та закуповують деталі для них. Однак для того, щоб завести обладнання на передову, треба постійно долати перешкоди, створені урядом Шмигаля. А з 1 грудня Кабмін ще й створив перешкоди для завозу авто.

«Народ сьогодні контрабандою завозить дрони на фронт для боротьби з московським окупантом, а влада ще перешкоджає цьому», — резюмує В. Шишкін.