Земельна реформа в дії: як виживають фермери на прифронтових територіях?

Державна податкова служба масово і безпідставно блокує податкові накладні фермерів з територій де ведуться бойові дії, чи є деокупованими.

За словами місцевих фермерів ця ганебна практика з війною не просто не припинилась, а лише посилилась. Підприємства та офіси вже неодноразово обстрілювалися та зазнали значних руйнувань. Однак ДПС все одно завалює фермерів перевірками по кожній операції з продажу зерна, вимагає надання документів по всій господарській діяльності. Згідно законодавства фермерам надавалась пільга щодо сплати земельного податку за землі, які не можна обробляти внаслідок обстрілів та замінювання. Але по факту її майже неможливо отримати. Тому такі фермери вимушені сплачувати в бюджет земельний податок за землю, до якої не навіть не можуть мати доступу.

Крім того, вступив силу другий етап впровадження ринку землі згідно якого право на купівлю отримують юридичні особи та підвищуються ліміти на концентрацію землі «в одні» руки в 100 разів, а саме до 10 000 га. Внаслідок війни та бойових дій, малі та середні фермери два роки отримували шалені збитки, а фермери з деокупованих територій та територій поблизу лінії фронту взагалі не можуть обробляти свою землю, багато господарств зруйновано та розграбовано окупантами. Як вони будуть конкурувати з агрохолдингами? Про це і не тільки будемо говорити під час ефіру.

Гість студії:

Олег Пожидаєв — директор ТОВ Агрофірма «Агропромсервіс», фермер.

~~~

🔔 Тисніть на «дзвоник», щоб отримувати сповіщення про нові відео на каналі

✅ Приєднуйтесь у соцмережах:

YouTube: youtube.com/@i-ua

Facebook: www.facebook.com/IUA.TV

Telegram: t.me/iuatv

Twitch: www.twitch.tv/infouatv

~~~