Кейс депутата Федієнка або Хто наповнює рашиськими нормами українське законодавство?

Намагання наших можновладців перетворити Україну у таку собі філію московії — всім відома.

Здійснюється це через імплементацію російських норм в українське законодавче поле. Як це відбувається, чиїми руками робиться і які «дивіденди» отримують попихачи росії в Україні, розглянемо сьогодні на прикладі народного депутата України Олександра Федієнка. Гість програми Іван Пєтухов, громадський діяч

Нардеп від Слуги народу Олександр Федієнко можливо є акціонером російської компанії Галактон, яка досі працює в Україні, випускаючи молочну продукцію. Про це під час ефіру заявив громадський діяч Іван Пєтухов.

«Не виключаю, що московити приходять до представників нашої влади і питають, скільки коштів для щастя їм потрібно, як у відомому радянському фільмі. Не виключаю, що такі питання могли в свій час поставити і нардепу Олександру Федієнко. Якщо подивитися його декларацію до депутатства, то у нього є гараж, 25% власності від батьківської квартири та 6 транспортних засобів які він використовував у своєму інтернет-провайдері… До речі, у кожного інтернет-провайдера є кілька технологічних автомобілів. За декларацією, цінні папери Федієнко придбав у 2001 році. Тоді, згідно з цією інформацією, він є власником акцій ПАТ „Галактон“. Згідно інформації з відкритих джерел, їх загальна кількість складає понад 23 млн. Однак на сайті „Галактону“ дата реєстрації цих акцій датується квітнем 2010 роком, та їх мажоритарним власником є російська компанія „Данон“, правда є ще невелика частка Кременчуцького молокозаводу. Тож, відбувається незрозуміла ситуація з цими акціями. Десь можливо виникла помилка», — каже І. Пєтухов.

За його словами, якщо подивитися на декларацію О. Федієнка у 2019 році, то там нічого не змінилося.

«Якщо подивитися на 2020 рік, то понад 23 млн акцій Галактану „усохли“ і у власності нардепа їх стало лише 108. До речі, з відкритих джерел стало відомо, що племінник Кадирова керує компанією „Данон“. Може у Федієнка забрали всі акції? Опендатабот підтверджує, що саме росія є власником „Галактону“. До речі, у нардепа в декларації ще було 36 біткоїнів, а потім вони кудись зникли. Тому на це мають звернути увагу правоохоронні органи. Тобто чому у нардепа відбувається така незрозуміла річ в декларації, куди зникли спочатку акції, а згодом біткоїни та чому майже 95-ти % представник російської компанії під час війни працює в Україні? Чи є у нас НАБУ, ДБР, НАЗК, СБУ та інші правоохоронні органи?», — резюмує І. Пєтухов.