Україноцентризм і його фінансова основа

Коли йдеться про економіку й фінанси, то зазвичай починають з податків. А точніше — з «несправедливої податкової системи».

І що характерно, за майже 33 роки незалежності цб систему так і не зробили «справедливою». Власне, нічого дивного тут немає, бо як кобилу ніколи не запрягають позаду воза, так само і бачення фінансової системи як складової економіки не можна формувати, починаючи з податків. Про україноцентричний погляд на фінансову й економічну систему України будемо говорити з банкіром, фінансистом, громадським діячем Віктором Жердицьким і Суддею Конституційного Суду у відставці Віктором Шишкіним.

Українці мають запитати у влади, куди поділися гроші на дрони, однак такі питання журналісти телемарафону не задають. Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Українці мають запитати у влади, куди поділися гроші на дрони? Чомусь таких запитань не чув ні від військових з різних батальйонів, ні з марафону», — каже В. Шишкін.

Також за його словами, всі антикорупційні органи були створені для окозамилювання діяльності так званих грантожерських організацій з їхніми «реформами».

«Це стосується Шабуніна та всі інших, які виконують завдання системи зовнішнього управління», — підкреслює Суддя Конституційного Суду у відставці.

За його словами, в Україні треба будувати потужний власний ВПК.

«Зеленський, нам не потрібні твої щоденні виступи. Краще виклич до себе олігархів, як це зробив Рузвельт в 1942, виступаючи перед Конгресом США. Адже в Америці тоді не було танкової промисловості. Він переконав „Форд“, „Дженерал Моторс“ та інші компанії створювати на своїх підприємствах танкову промисловість. У нас війна почалася в 2014 році. Однак жоден з президентів — ні Зеленський, ні Порошенко не будували промисловості. Тож де патріотизм та укрцентризм у сьогоднішньої влади, яка нібито очолює боротьбу українського народу під час повномасштабного вторгнення? Є купа питань до влади. На жаль, наш народ не хоче цього зрозуміти», — резюмує В. Шишкін.

Інший учасник програми — фінансист і громадський діяч Віктор Жердицький — наголосив, що Україна нині знаходиться на самому вістрі змін, які відбуваються в світовій цивілізації, а україноцентризм має реалізовуватися в інтересах української етнічної нації.

«Україноцентризм має бути у єдиному сприйнятті. Він має бути в інтересах української етнічної нації. Адже основою України є українська нація», — говорить В. Жердицький.

На його думку, вважати, що є спільний цивілізаційний простір є оманою.

«Україна знаходиться на самому вістрі змін, які відбуваються в цивілізації. Якщо ми правильно закладаємо базу суспільних стосунків в Україні на базі позиції, інтересів та розвитку української нації, відвойовуємо їх і далі, то по тому ж шляху будуть рухатися інші нації та народи», — каже В. Жердицький.

За його словами, в Україні дуже багато партій та громадських організацій. Тож чому вони не об’єднуються в одну, щоб побудувати непереможну країну, де будуть відстоювати інтереси українського народу.

«Скільки ми знаємо патріотичних партій, які приходячи до влади моментально забувають, що український інтерес в перш за все вимагає від працівників політичних структур бути морально чесними — непідкупними та не хабарниками», — резюмує В. Жердицький.