Потрібна зброя? Розвивай природничо-математичну освіту!

Єдина гарантія збереження країни — ЗСУ та сучасне озброєння. У довготривалій перспективі треба думати про відновлення військово-промислового комплексу. Це неможливо зробити без розвитку природничо-математичної освіти. Як цього практично досягнути?

Для захисту і перемоги у повномасштабній війні Росії проти України потрібна зброя. Це усвідомлений суспільством факт. Єдина гарантія збереження країни — ЗСУ та сучасне озброєння, яке надає Захід.

Проте, у довготривалій перспективі треба думати про відновлення потужного військово-промислового комплексу. Це неможливо зробити без зміни пріоритетів в освіті, зокрема, розвитку природничо-математичної освіти. Саме про її нинішній стан, напрями підтримки та завади на шляху поговоримо із експертами Вадимом Зінчуком — вчителем-методистом Київського Природничо-наукового ліцею 145, Іриною Єгорченко, канд. фіз-мат. наук, снс Інституту математики НАНУ та Іриною Стеценко — науковою співробітницею Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем Національної академії наук України та Міністерства освіти і науки України, авторкою технології «Логіки світу» для дітей від 4 до 12 років, редакторкою видавництва «Світич».

Додаткова інформація: