Микола Голомша: Продаж землі не на часі

Я б це питання розглядав під зовсім іншим кутом зору взагалі.

Микола Голомша: Продаж землі не на часі

На перший погляд, влада, на решті, вирішили покарати Віктора Медведчука. Гріхів у нього накопилося за життя більше, ніж достатньо. Пані Венедіктова навіть підписала кумові Путіну підозру. Та чи дійсно він знайде свою чесно заслуговану камеру в одному з виправних закладів? Бо державна зрада — це вам не сюсі-мосюсі. Утім, існують сумніви, що Віктор Медведчук таки отримає кару. На те є свої причини. Скажімо, чому невинного Ріфмайстра тримали у СІЗО півтора роки, а людину, на якій ніде ставити клейма відправили під домашній арешт? Можливо, влада хоче відволікти увагу від питання продажу землі? Оскільки ринок землі має запрацювати з 1 липня, поточного року. Відповідь на це питання i-ua.tv допоміг віднайти лідер партії «Патріот» Микола Голомша.

— Медведчука відправлять за ґрати навряд. Існує думка, що намагання покарати кума Путіна — це ніщо інше, як спроба переключити суспільну увагу з питання продажу землі.

— Чесно кажучи, між домашнім арештом Віктора Медведчука і продажем землі, я не бачу зв’язку. Це — два повністю різних питання. Але, тут є свої нюанси. Закон має бути один для всіх. Це я про оголошення підозри і обрання запобіжного заходу громадянину М. Ця людина, у важкий для держави час комунікувала з країною-агресоркою, вела з нею бізнес та переговори і узгоджувала майнові та комерційні об’єкти. Хіба це нормально? Тим паче, існують записи, де громадянин М по-панібратські спілкується з Путіним. Усі вчинки адвоката Стуса мають ознаки злочину. Саме тому, від судів вимагаються адекватні дії та запобіжні заходи. Тому, правова сторона медалі, а також буква і дух закону мають бути дотриманими.

— Тут дотримано, хоч щось з того, що Ви перерахували?

— У порівнянні з Ріфмайстром та іншими патріотами — це виглядає дуже непристойно. В одному випадку йдуть на радикальні заходи і тримають за ґратами невинну людину, а в іншому — суд діє дуже лояльно. І в цій площині, ми явно потребуємо судової реформи. Органи Феміди мають бути незалежними.

— А земля?

— У важкий час війни, ми не повинні були ставити питання про реалізацію ринку землі взагалі. А тепер можемо отримати плачевні наслідки. На скупку землі кинуть свої товсті грошові мішки великі монополісти та олігархи. Але найстрашніше не це. Придбати українську землю кортітимуть іноземці. Якщо вони реалізують це своє бажання Україна може перетворитися на колоніальну державу. Іноземці куплять нашу землю та найматимуть наших людей на роботу, але продукція, яку вони вирощуватимуть поїде до Африки та Азії. Хоча, умовні картопля та огірки потрібні в Україні. На мою думку, вона може самостійно займатися обробітком власної землі і давати можливість заробляти своїм громадянам. Тому, продаж землі не на часі. І я б його розглядав під зовсім іншим кутом зору взагалі.

У такий важкий для країни час, мені хотілося щоб все обійшлося боротьбою з колаборантами. Та я боюся, щоб вона не перейшла у площину внутрішніх воїн уже за майбутні вибори. Чергові міжусобиці можуть спровокувати непоправні речі. Згадаймо, як наше суспільство збурював Янукович. Потім — було лихо. Зараз наш північний агресивний сусід очікує будь-якого промаху влади. Це відкриє йому рота, аби нас вкусити якомога болючіше, ще й на основі помилок наших можновладців та політичних еліт.