Держава Робін-Гуд

Уявіть, що всі громадяни України стали заможними! Таке диво може статися?

Сьогодні совкова «держава — Робін Гуд» є морально застарілою бо «консервує» наші злидні.

Уявіть, що сталося диво, і всі громадяни України стали заможними. В цьому випадку соціальні функції держави перестають бути потрібними. Чи буде в цьому випадку морально застаріла держава чинити супротив процесу збагачення людей нажаль є питання риторичне.

Перед нами постає два питання:

Як зробити заможними усіх без виключення громадян України?

Як створити правову систему їх збагачення?

В нашій Конституції в ст. 13,14 саме і визначений механізм забезпечення добробуту громадян України — це є використання нашого публічного національного багатства і суспільного майна. Отже слід створити їх публічний реєстр та юридично закріпити неподільну частку, що припадає на долю кожного українця. Якщо бізнесом займається той, кому нічого здати в оренду, то всі Українці мають отримати право здавати в оренду своє неподільне національне багатство і суспільне майно і отримувати за це плату (суспільну ренту, гарантований дохід), що забезпечить достатній рівень їх життя.

Найбільш ефективне використання публічного національного багатства і суспільного майна бізнесовими структурами можливе тільки в разі повної відсутності податків і звідності. Отже, замість податків, мита, акцизів та інших платежів в бюджет слід запровадити виключно автоматичну плату за використання публічного національного багатства і суспільного майна. В цьому випадку відбудеться те, про що говорить Г. Балашов у своїй програмі 5.10, але взагалі без застосування податків — вільний рух людей, товарів і грошей. Найкращі у Світі умови для діяльності бізнесу і є запорукою того, що українці будуть заможними.

Зникне соціальна функція держави та її надто вартісне і корумповане адміністрування. За державою залишиться тільки функція організації безпеки зовнішньої і внутрішньої. Зникне 5-та колона агресора, бо усвідомлення себе співвласником неподільного публічного майна і національного багатства зумовить активне піклування про нього і про його примноження кожним українцем.

Непотрібною стане боротьба з олігархатом, бо саме він стане потужним фактором надходження коштів в бюджет нашого суспільного споживання.

Всі гроші Світу широкою рікою потечуть на територію, на якій їх можна ефективно і надійно примножувати. Ця обставина викличе бурхливий розвиток інфраструктури і сервісу для бізнесу, і саме ця галузь забезпечить нам повну занятість в країні.

Механізм цих реформ вже давно виписаний в КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ. Це створення територіальних громад як у вигляді юридичних осіб публічного права з постійним обліком їх жителів, тривалості і якості їх життя, національного багатства і суспільного майна та закріплення усього цього в їх Статутах.