Як нам досягти україноцентриського порядку денного?

Формування національного порядку денного — певно справа всіх громадян України. Інакше бути не може — інакше ми зневажаємо право кожного громадянина на участь в управлінні країною.

А саме порядок денний країни визначає як буде відбуватися управління країною. Як система управління країною сприйме такий порядок денний і завдяки йому куди буде спрямована вся країна, в результаті цього курсу більшість громадян має відчути зміни на краще, адже система управління має забезпечити сталий розвиток громадянина.

На мій власний погляд напрямок порядку денного країни має бути — україноцентричний.

Це азимут компромісу — між різними поглядами в майбутнє України.

Ми на порозі 2020 року і на порозі нового десятиліття, тож варто формувати Дорожню карту 2020−2030 — саме з врахуванням основного алгоритму поведінки українців в цьому проміжку часу — це має бути алгоритм україноцентричної моделі.

Звичайно буде ще декілька моделей розвитку за цей проміжок часу — але мій особистий вибір — україноцентризм.

Що означає алгоритм моделі розвитку та ще й україноцентричної?

Це алгоритм співпраці українських громадян всередині моделі розвитку, що забезпечує реалізацію іноваційних технологій та ідей в українській реальності.

Це алгоритми національних проектів, що забезпечують виконання Дорожньої карти 2020−2030.

Це україноцентрична модель зворотнього звязку, що забезпечує участь кожного громадянина в реалізації національних проектів.

Кількість таких проектів і тематика визначиться під час освітніх заходів для громадян, що забезпечують соціальний діалог в суспільстві.

Розробка такої національної моделі взаємодії громадян є справа україноцентриських філософів і громадських діячів.

Саме громадянське суспільство має подбати про розвиток суспільства в цілому і розвиток громадянина, як одиниці національного багатства.

Запровадження культури національного дискурсу формування порядку денного країни, через обговорення — є позитивним сигналом для всіх активних громадян.

Одним з таких осередків формування національного порядку денного стали Установчі збори

Дискусійного клубу I-UA.TV.

Впевнений, що тематика засідань в подальшому буде впливати на всі громадянські активності, що приведуть нас до нового розуміння понять —

— загальне благо; публічний розум; громадянське суспільство; децентралізоване самоуправління; цифрова культура; територіальні громади; відповідальний громадянин; суспільний договір; зворотній звязок; електронний кабінет громадянина; соціальний діалог;токенізація економіки; безумовний базовий дохід, електронний радник громадянина.

Саме ці поняття на мою думку мають формувати україноцентриський порядок денний — а ми з Вами усвідомлені та відповідальні громадяни — взяти його до відома і докласти зусиль до його виконання.

Слава Україні!